Σλοβενία: Κυκλοφόρησε το teaser του “Veronika”!

Δύο μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της σλοβένικης συμμετοχής στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαγωνισμού ένα μικρής διάρκειας teaser για το “Veronika“, το τραγούδι με το οποίο η Raiven θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στο Μάλμε.

Το τραγούδι θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, αποκλειστικά στο επίσημο κανάλι του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο YouTube.

Επιλέγοντας την εσωτερική επιλογή για τρίτη φορά στην ιστορία της στην Eurovision, η Σλοβενία εμπιστεύτηκε τη Raiven, μια πολυσχιδή καλλιτέχνιδα με μέτζο-σοπράνο φωνή, ποπ ευαισθησίες, συνθετικές ικανότητες και ικανότητες στο παίξιμο άρπας.

Το teaser βίντεο, που προσφέρει μια γεύση από το “Veronika“, είναι διαθέσιμο για προβολή στο Instagram του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Το πλήρες τραγούδι θα αποκαλυφθεί στις 20 Ιανουαρίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ταξίδι της Σλοβενίας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Υπενθυμίζουμε πως το “Veronika” θα παρουσιαστεί σε ένα ειδικό πρόγραμμα της RTVSLO, στις 20 Ιανουαρίου. Το τραγούδι είναι βασισμένο στην Veronika Deseniška (Veronika of Desenice), την δεύτερη σύζυγο του Φρεδερίκου του Δεύτερου, Δούκα του Τσέλιε. Το “Veronika” βασίζεται στην ιστορία αυτής της γυναίκας και θα είναι αποκλειστικά στα Σλοβένικα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο RTVSLO, η Raiven μοιράστηκε συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή της. Εξέφρασε τη δέσμευσή της για ένα τραγούδι με ηλεκτρονικό ήχο και υπαινίχθηκε τη θεματική ουσία του “Veronika“:

“Οραματίζομαι τη “Veronika” ως σύμβολο του φεμινισμού, αλλά όχι του στερεοτυπικού τύπου. Δεν θα ήθελα να το απεικονίσω αυτό στη σκηνή. Ωστόσο, η θηλυκότητα και η χάρη, σίγουρα!”.

Το τραγούδι έχει γραφτεί από την Raiven, και θα είναι μέρος του επόμενού της άλμπουμ, με τίτλο “Sirene”, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Ποια είναι η Raiven;

Η Sara Briški Ciman, ευρύτερα γνωστή ως Raiven είναι μια τραγουδίστρια που εμφανίζεται τακτικά στην δημόσια τηλεόραση της χώρας. Έχει παρουσιάσει πολυάριθμα shows, και έχει εμφανιστεί σε ποικίλες συναυλίες και μουσικές εκπομπές.

Το τελευταίο της single με τίτλο “Ikona” έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην χώρα μετά την παρουσίασή του στο Popevka 2023 του RTVSLO, μαζί με την Helena Blagne.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον επαγγελματισμό, τις φωνητικές της ικανότητες, την σκηνική εμφάνιση αλλά και τις στενές σχέσεις της με το RTVS, δηλαδή ένα σύνολο πραγμάτων που ταιριάζει απόλυτα με την Eurovision.

Πολλοί eurofans θυμούνται σίγουρα την Raiven, από τις συμμετοχές της στον Σλοβένικο εθνικό τελικό, EMA, έχοντας τερματίσει τρίτη το 2017 και δεύτερη το 2016 (με μόλις 100 ψήφους διαφορά) και το 2019.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της παρακάτω:

Μέχρι όμως να ακούσουμε το “Veronika”, ας θυμηθούμε την περσινή συμμετοχή της χώρας. Η Σλοβενία πέρσι εκπροσωπήθηκε από τους Joker Out, με το τραγούδι “Carpe Diem”, το οποίο παρά τις μεγάλες προσδοκιες των φαν, κατέληξε στην 21η θέση, επαναφέροντας ωστόσο την χώρα τους στον Τελικό, μετά από δύο αποκλεισμούς:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *