Νορβηγία: Αλλαγές στο “Ulveham” από τους Gåte ενόψει Μάλμε!

Ο δρόμος προς τη Eurovision για τη νορβηγική folk rock μπάντα Gåte ήταν γεμάτος απροσδόκητες ανατροπές, αλλά το συγκρότημα έχει αγκαλιάσει κάθε πρόκληση με ανοιχτές αγκάλες.

Από το ντεμπούτο τους στη σκηνή του MGP, τόσο οι Νορβηγοί όσο και οι διεθνείς fans ζητούν να ακούσουν περισσότερο από τον μοναδικό ήχο των Gåte. Ο κιθαρίστας Magnus Børmark παραδέχεται ότι η συμμετοχή στη Eurovision ήταν πιο απαιτητική από ό,τι περίμενε, αλλά ήταν επίσης μια απίστευτα ανταποδοτική εμπειρία.

Το ταξίδι τους στη Eurovision δεν ήταν χωρίς αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα γύρω από το νικητήριο τραγούδι τους “Ulveham“. Αρχικά εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), το τραγούδι αντιμετώπισε μια πρόκληση λόγω της χρήσης παλαιών λαϊκών στοιχείων. Οι Gåte αντέδρασαν δημιουργώντας μια νέα εκδοχή, η οποία τελικά επιλέχθηκε για τον τελικό του MGP στο Τρόντχαϊμ και πρόκειται να παρουσιαστεί στο Μάλμε.

“Ναι, όλα εγκρίθηκαν από την EBU, αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι βελτιώσαμε το τραγούδι μετά τις αλλαγές. Οι στίχοι ήταν αρχικά ένα συνονθύλευμα 40 στίχων, τους οποίους μειώσαμε σε πέντε στίχους. Δεν ταίριαζαν ακριβώς μεταξύ τους, αλλά τότε έπρεπε να ξαναγράψουμε. Στη συνέχεια τους γράψαμε έτσι ώστε να αποδώσουμε καλύτερα το νόημα. Ήταν ένα μεγάλο δώρο”, λέει ο Børmark.

Παρά τις προκλήσεις, ο Gåte παραμένει ευγνώμων για την προσοχή που έφερε η διαμάχη. Η τραγουδίστρια Gunnhild Eide Sundli το βλέπει ως μια ευκαιρία για ευρύτερη αναγνώριση του έργου τους στην αναβίωση των λαϊκών παραδόσεων.

Η νίκη τους στο Melodi Grand Prix τους έφερε ένα νέο κοινό, τόσο στη Νορβηγία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθώς προετοιμάζονται για το ταξίδι τους στη Eurovision, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων σε pre-parties και αυστηρών προβών, το συγκρότημα είναι πρόθυμο να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία.

Οι fans έχουν εκφράσει την επιθυμία να δοθεί περισσότερη έμφαση στους κιθαρίστες του συγκροτήματος και στα εντυπωσιακά σκηνικά τους κόλπα. Οι Gåte το έχουν λάβει υπόψη τους και υπόσχονται να παραδώσουν μια εμφάνιση που θα αναδεικνύει τα μοναδικά τους ταλέντα.

Καθώς διανύουν τη δίνη των προετοιμασιών της Eurovision, οι Gåte παραμένουν επικεντρωμένοι στο να αφηγηθούν την ιστορία τους μέσω της μουσικής. Ενώ το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο, είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε στιγμή και να δείξουν στον κόσμο τι είναι ικανοί να κάνουν.

https://www.youtube.com/watch?v=UipzszlJwRQ

Πηγή: TV2 Νορβηγία

2 ΣΧΟΛΙΑ
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Από όσο νομίζω δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση αλλά το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν την εβδομάδα που έρχεται.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *