Ολλανδία: Με εθνικό τελικό στην Eurovision 2024;

Μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκαν οι Mia Nicolai & Dion Cooper για τις δύο εμφανίσεις τους στα eurovision promo parties και την πολύ μέτρια φωνητική τους απόδοση, ο διευθυντής του AVROTROSEric van Stade, άφησε να εννοηθεί ότι η διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision την επομένη χρονιά «είναι κάτι που πάντα το σκέφτονται».

Ο ίδιος εξήγησε, στο ολλανδικό γραφείο Τύπου ANP, ότι η επιστροφή μιας τέτοιας μεθόδου επιλογής έχει συζητηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

«Ακόμη και μετά τον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η απόφαση αν η ολλανδική συμμετοχή θα πρέπει να επιλεγεί από το κοινό ή όχι, θα συζητηθεί ξανά, με σοβαρό τρόπο με όλους τους εμπλεκόμενους. Πρέπει να αναζητήσουμε ένα κόνσεπτ που να λειτουργεί. Φυσικά, όλοι έχουμε δει ότι στο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν λειτούργησε. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό».

Η Ολλανδία χρησιμοποίησε το Nationaal Songfestival ως μέθοδο επιλογής τις χρονιές 2009-2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η Ολλανδία δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Το 2013, η χώρα επέστρεψε στην επιλογή της συμμετοχής της εσωτερικά, όπου η Anouk τερμάτισε στο Top 10. Το επόμενο έτος, η Ολλανδία έφτασε στη δεύτερη θέση στον τελικό με το “The Calm After The Storm”, που ερμηνεύτηκε από τους The Common Linnets. Τέλος, μετράει μόνο έναν αποκλεισμό το 2015 και μία νίκη το 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σχολιαστής της Eurovision, για την Ολλανδία, Cornald Maas, έχει εκφράσει την αρνητική του στάση απέναντι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός εθνικού τελικού για την επιλογή των μελλοντικών εκπροσώπων της χώρας.

Παρακάτω δείτε το video reaction του Eurovisionfun για την ολλανδική συμμετοχή:

Οι Mia Nicolai & Dion Cooper διαγωνίζονται με το τραγούδι Burning Daylight, στην 14η θέση του Πρώτου Ημιτελικού στις 9 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Songfestival.be

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *