Ολλανδία: “Γνωρίζουμε τι δεν πάει καλά και δουλεύουμε ώστε τα φωνητικά να γίνουν σωστά”!

Σε μία σπάνια πράξη αυτοκριτικής από έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα, λίγο μάλιστα πριν ξεκινήσουν οι πρόβες στο Λίβερπουλ, προέβη η ολλανδική δημόσια τηλεόραση σχετικά με την συμμετοχή της στον φετινό διαγωνισμό και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει!

Μετά την έντονη κριτική που δέχθηκαν οι Mia Nicolai & Dion Cooper για τις δύο εμφανίσεις τους στα eurovision promo parties και την πολύ μέτρια φωνητική τους απόδοση, το Avrotros επισήμως έλαβε θέση. Ο Eric van Stade από το AVROTROS ανέφερε στο RTL Boulevard:

Η Mia και o Dion έχουν εμφανιστεί δύο φορές. Τους αφήσαμε να εξασκηθούν επίτηδες και είδαμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ακόμα… Ξέρουμε τι φταίει, το έχει δει ολόκληρη η Ολλανδία. Η δημιουργική ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτό συνεχίζει τώρα, ακριβώς σε αυτά τα σημεία, να γίνουν σωστά τα φωνητικά.

Η κριτική που δέχθηκε το Avrotros μετά τις εμφανίσεις των Mia και Dion σε Μαδρίτη και Άμστερνταμ αντίστοιχα, είχαν να κάνουν με την απειρία των δύο καλλιτεχνών και με το αν τελικά η ολλανδική δημόσια τηλεόραση επέλεξε φέτος σωστά για τον διαγωνισμό.

Επιλέξαμε και το καλύτερο τραγούδι φέτος. Υπήρχαν δύο νέοι καλλιτέχνες, δύο νέα ταλέντα. Μόνο φέτος βλέπουμε ότι το βήμα (που πρέπει να κάνουν) για τη μεγάλη σκηνή είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια που δουλέψαμε με νεαρά ταλέντα. 

Υπάρχει πολλή δικαιολογημένη κριτική, αλλά ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και τους καθοδηγούμε εντατικά και έχουμε πίστη. Μαζί είμαστε στο δρόμο για το Λίβερπουλ.

Θυμίζουμε πως το τραγούδι τους το υπογράφει ο Duncan Laurence και πως επιλέχθηκαν εσωτερικά για μία ακόμη χρονιά από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση. Η Ολλανδία μετά από πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζει το πολύ ενδεχόμενο σενάριο του αποκλεισμού, αφού βρίσκεται στην 11η θέση των στοιχημάτων για πρόκριση στον τελικό.

Όπως και να έχει αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν οι εκάστοτε δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα. Είναι από τις ελάχιστες φορές (προσωπικά δεν ενθυμούμαι άλλη), που επισήμως ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαιώνει αυτό που όλοι σχολιάζουν, βλέποντας τις ζωντανές εμφανίσεις της συμμετοχής του. Πως δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με την φωνητική απόδοση των καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειώσω ένα γεγονός που αφορά και την χώρα μας. Το 2017 στο Κίεβο πολλοί από εσάς θα θυμάστε το πρόβλημα που είχε η Demy να συγχρονιστεί με τα φωνητικά στο ρεφρέν του τραγουδιού. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου καλό ειδικά στις πρόβες. Όταν λοιπόν ήρθε στο σημείο που ήμασταν οι Έλληνες διαπιστευμένοι ένα μέλος της αποστολής μας και μας ρώτησε πως μας φάνηκε, πολλοί από εμάς του μεταφέραμε όχι απλά την προσωπική μας άποψη, αλλά και αυτό που σχολιάζονταν ήδη παντού. Ότι δηλαδή υπάρχει θέμα με τον συγχρονισμό της Demy με τα backing vocals και στο ρεφρέν δεν ακούγεται καθόλου καλά. Η απάντηση του απλά ήταν πως πρέπει να βγάλουμε το κερί από τα αυτιά μας … Για την ιστορία αυτός ο fan που ακολουθούσε ως μέλος της ελληνικής αποστολής, ευτυχώς τα επόμενα χρόνια απομακρύνθηκε, τουλάχιστον μέχρι και πέρσι …

Παρακάτω δείτε το video reaction του Eurovisionfun για την ολλανδική συμμετοχή:

Θα καταφέρει η Ολλανδία να προκριθεί στον τελικό; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

    μπραβο τους που το παραδεχτηκαν. Για την Ελλαδα κ τοτε κ φετος ουδεν σχολιον…..Ο καθενας κερδιζει αυτο που αξιζει

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *