EBU: “Εξετάζουμε δύο σενάρια για την διεξαγωγή της Eurovision 2021”

Σε συνέντευξη της στην γαλλόφωνη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας, RTS, η Nadja Burkhardt υπεύθυνη για τις διοργανώσεις της EBU, αναφέρεται στην διεξαγωγή της Eurovision 2021. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, οι διοργανωτές βρίσκονται σε συζητήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ εξετάζουν κάθε πιθανή παράμετρο, έχοντας καταλήξει σε δύο βασικά σενάρια για την διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού.

Μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού και την μετάδοση του Europe Shine A Light, ενός εναλλακτικού προγράμματος στην θέση της Eurovision 2020, η EBU δεσμεύθηκε ότι η Eurovision θα επιστρέψει το 2021 πιο δυνατή από ποτέ και ότι θα πραγματοποιηθεί με κάθε κόστος! Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το Ρότερνταμ θα είναι και πάλι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, ενώ γνωρίζουμε και τις ημερομηνίες που θα λάβει χώρα.

Θα είμαστε δημιουργικοί και θα αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς

Η Nadja Burkhardt είναι υπεύθυνη των διοργανώσεων της EBU, εργαζόμενη σε αυτή την θέση από το 2011. Στην συνέντευξη της στην γαλλόφωνη ελβετική δημόσια τηλεόραση, τονίζει ότι ο διαγωνισμός το 2021 θα πραγματοποιηθεί χωρίς αμφιβολία, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η Eurovision 2021 διαδικτυακά, κάτι που υποστήριξαν κάποιοι fans για τον φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό.

Συνεργαζόμαστε με άλλους οργανισμούς και διοργανώσεις, ειδικά αθλητικούς και με τα μέλη μας, όπως το BBC για παράδειγμα, για να μάθουμε πώς σχεδιάζουν τις εκδηλώσεις τους, ποια είναι τα στοιχεία που δεν έχουμε ακόμη εξετάσει εμείς.

Αυτό που είναι πρόβλημα είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπου αλλάζουν από χώρα σε χώρα και από ημέρα σε ημέρα.

Στην πραγματικότητα, αντιγράφουμε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή: από τη μια μέρα στην άλλη χώρες που περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα, βγαίνουν από εκεί ή το αντίστροφο. Μπορούμε να ταξιδέψουμε και την επομένη δεν μπορούμε πλέον να ταξιδεύουμε. Πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό την τελευταία στιγμή. 

Δύο πιθανά σενάρια για την Eurovision 2021

Όπως εξηγεί η Nadja Burkhardt αυτή την στιγμή εξετάζονται δύο σενάρια, με το δεύτερο να έχει πολλά υποσενάρια.

  • Η πανδημία να έχει τελειώσει και ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κανονικά όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει κάποιος περιορισμός στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και περιορισμούς. Η Ahoy Arena θα φιλοξενήσει τον αριθμό των περευρισκόμενων που είχε σχεδιασθεί εξ αρχής, όπως αντίστοιχα και το press center, το euroclub κλπ.

  • Δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με κάποιους περιορισμούς.

Στο σενάριο αυτό υπάρχουν πολλά υποσενάρια, ανάλογα με τους περιορισμούς που θα ισχύουν όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες.

Αυτό που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι κατά πόσο μπορούμε να μετακινηθούμε από το ένα σενάριο στο άλλο. Πόσο εύκολα μπορούμε να αλλάξετε από τη μία έκδοση στην άλλη την τελευταία στιγμή, είναι αυτό που απασχολεί επί του παρόντος την οργανωτική επιτροπή.

Η Nadja Burkhardt ολοκληρώνει την συνέντευξη της με αυτό που ανέφερε και ο executive supervisor του διαγωνισμού, Martin Österdahl, μετά την ακύρωση της φετινής Eurovision.

Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί όσο πιο κανονικά γίνεται στο Ρότερνταμ!

Με τις αισιόδοξες αυτές δηλώσεις ανυπομονούμε να δούμε όλα όσα μας ετοιμάζουν οι Ολλανδοί διοργανωτές για την Eurovision 2021!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή: SRF
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Despite the cancellation of the 2020 contest due to the outbreak of the COVID-19 pandemic across Europe, the European Broadcasting Union are adamant that the 2021 contest will go ahead regardless of the state of the pandemic by May next year. In an interview with RTS, Event Supervisor for the EBU Nadja Burkhardt stated that the organisation are planning two scenarios… […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *