Ελλάδα: Έτσι θα αποφασισθεί το τραγούδι της Stefania για την Eurovision 2021! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η ώρα που περιμέναμε έφθασε! Η ΕΡΤ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα επιλέξει το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει η Stefania, εκπροσωπώντας την χώρα μας, στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το Eurovision Fun αποκλειστικά σας μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες.

Πέντε τραγούδια για την Stefania

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό η Stefania στο τελευταίο της ταξίδι στην χώρα μας, ηχογράφησε πέντε υποψήφια τραγούδια για την Eurovision. Την τελική απόφαση φυσικά θα λάβει η ΕΡΤ, κρίνοντας ποιο είναι το καταλληλότερο για τον διαγωνισμό!

Δημιουργοί των πέντε αυτών τραγουδιών είναι η ίδια ομάδα που υπέγραψε και το SUPERG!RL. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, η Sharon Vaughn και οι ARCADE.

Η απόφαση της ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού

Μέσα στις επόμενες ημέρες η ομάδα της ΕΡΤ που ασχολείται με τον διαγωνισμό, θα συνεδριάσει για μία ακόμα φορά, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με όλες τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, η λύση που προκρίνεται είναι η εσωτερική επιλογή. Τα νέα τηλεοπτικά δεδομένα ελέω πανδημίας, τα χρονικά όρια που στενεύουν την στιγμή που φέτος απαιτείται περισσότερος χρόνος στην καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να ετοιμάσει και το live on tape video, αλλά και οι δυσκολίες που υπάρχουν στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, έκαναν την ΕΡΤ να αναθεωρήσει τα αρχικά της σχέδια, που ήταν η διεξαγωγή μιας ανοιχτής επιλογής με την συμμετοχή του κοινού.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι πιθανότατα θα επιλεγεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή που ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια. Πριν προλάβει κάποιος να αναρωτηθεί γιατί δεν γίνεται μία διαδικτυακή διαδικασία, όπως αυτή που κάνει η Τσεχία ή εν μέρει το Ισραήλ, η απάντηση είναι ότι ακόμα και για αυτό που τηλεοπτικά δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η Stefania ηχογράφησε 5 demo, δεν είναι ολοκληρωμένες ηχογραφήσεις. Αν υποθετικά επιλέγονταν αυτή η οδός, θα έπρεπε η Stefania τις επόμενες ημέρες να έρθει και πάλι στην Ελλάδα (να περνούσε την απαραίτητη καραντίνα), να ολοκλήρωνε τις ηχογραφήσεις και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στην διαδικτυακή ψηφοφορία. Θα πήγαινε χαμένος ένας ακόμη μήνας, ενώ θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν από τόσο νωρίς και τα υποψήφια τραγούδια μας, κάτι που δεν επιθυμεί η καλλιτεχνική ομάδα.

Πάντως, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον και η κατάσταση με την πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, η ΕΡΤ έχει την πρόθεση ακόμη και του χρόνου, να πραγματοποιήσει έναν εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής μας, αφουγκραζόμενη και την επιθυμία πολλών καλλιτεχνών, αλλά και των φανς.

Η ΕΡΤ αγαπά την Eurovision και αν σκεφθούμε και την στροφή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, σε εμπορικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα αυτή την χρονιά, αισιοδοξούμε ότι θα δούμε όμορφα πράγματα και στο κομμάτι που αφορά τον διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

32 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dimitris
    Dimitris says:

    Αυτό περίμενα και καταλαβαίνω απόλυτα την απόφαση της ΕΡΤ. Οι άνθρωποι πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία ξέρουν τι κάνουν και πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη και εμείς. Εύχομαι το τραγούδι να είναι πραγματικά ωραίο κάτι για το οποίο μέχρι στιγμής δεν αμφιβάλλω. Ελπίζω να “πετάξει” η Στεφανία πάνω στη σκηνή και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα μετά από χρόνια. Αν και προσωπικά για εμένα μετράει το ταξίδι και όχι ο προορισμός! Ευχαριστούμε και πάλι για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!!!

    Απάντηση
  2. Kostis
    Kostis says:

    Κρίμα που δεν θα έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ψηφίσουμε τι τραγούδι αλλα καταλαβαίνω οτι δεν θέλουν και λογικό είναι να δοθούν στη δημοσιότητα τα τραγούδια…. Και του Ισραήλ τα τραγούδια είναι σε demo μορφή βέβαια αλλα μαλλον δεν θέλουν να τα δώσουν έτσι καθως θα ειναι άδικο γιατι θα υπάρξουν αλλαγές και ίσως να είναι διαφορετικά στην τελική τους μορφή…. Ελπιζω να μαθουμε σύντομα και καμιά πληροφορία όσο αφορά τι στυλ τον τραγουδιών… Καλη επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Αστείες οι δικαιολογίες ότι τάχα η ΕΡΤ δεν προλαβαίνει να κάνει βραδιά επιλογής, ενώ είναι αρχές Δεκέμβρη. Είμαι σίγουρος ότι δεν σκόπευε ποτέ να κάνει. Όχι ότι και η φαιδρότητα της τάχα επιλογής του κόσμου ανάμεσα σε τρία τραγούδια έτσι επιλεγμένα ώστε να είναι προφανές ποιο θα επικρατήσει έχει κανένα νόημα. Τυπική δημοσιουπαλληλική ΕΡΤ του ’85.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Βλεπεις πολλες χωρες να ξεκινουν εθνικο τελικο τον Δεκεμβριο; Ολες οι χωρες που θα πραγματοποιησουν εθνικο τελικο, εχουν ξεκινησει τις διαδικασιες τουλαιστον 2 μηνες πριν. Η ΕΡΤ ειδικα φετος δεν δειχνει καμια δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια…

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Ο καλλιτέχνης είναι δεδομένος από πέρσι, καμία δαπάνη χρόνου για την επιλογή τραγουδιστή φέτος, λοιπόν. Ακόμα περισσότερο στη δυστυχή περίπτωση της εμμονής και στους ίδιους συντελεστές, υπήρχε άπλετος χρόνος για την οργάνωση μιας βραδιάς επιλογής τραγουδιού με 3-5 τραγούδια. Ακόμα και τώρα υπάρχει για προβολή 3 παρουσιάσεων σε στούντιο της ΕΡΤ και επιλογή από τους τηλεθεατές. Αλλά πολύ απλά μια διαδικασία ανοιχτής επιλογής από το κοινό δεν ήταν εξαρχής ενδεχόμενο για την ΕΡΤ.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Ολα αυτα που λέτε δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Κ οι προθεσεις της ΕΡΤ ηταν πολυ διαφορετικες και ενας εθνικος τελικος δεν γινεται ετσι οπως τον παρουσιαζετε…Καλο ειναι οταν ειμαστε ασχετοι να μην λεμε γενικολογες μπουρδες. Για να μην γραφω ξανα τα ιδια σας παραπεμπω στο αρθρο μου οπου περιγραφω τι ακριβως θα απαιτειτο υπο αυτες τις συνθηκες για την διεξαγωγη μιας ανοιχτης διαδικασιας.

          Απάντηση
          • Mάριος
            Mάριος says:

            Kαταρχάς ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι ευγενής με τους σχολιαστές εδώ. Το site σου υπάρχει γιατί υπάρχουν αυτοί. Επειδή δεν απευθύνεσαι μόνο σε 15χρονα εδώ μέσα,όπως πιθανώς νομίζεις, μπορούμε να έχουμε να έχουμε αντίληψη του πότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάτι και πότε όχι, πολύ περισσότερο όταν παρακολουθούμε τον διαγωνισμό, τους εθνικούς τελικούς, τις στρατηγικές των επιμέρους ραδιοτηλεοπτικών φορέων 35 χρόνια τώρα (η κα Κουφοπούλου από πότε παρακολουθεί τον διαγωνισμό, άραγε?).
            Ξαναλέω, λοιπόν, με προεπιλεγμένους όλους τους συντελεστές της φετινής συμμετοχής εδώ και ένα χρόνο, το να ισχυρίζεται μία δημόσια ραδιοτηλεόραση -μία οποιαδήποτε τηλεόραση- ότι δεν έχει το περιθώριο χρόνου να διοργανώσει μία στοιχειώδη επιλογή με μία ωριαία εκπομπή με τρία τραγούδια σε ένα studio της, είναι αστείο. Πολύ περισσότερο όταν και η ιστορία της ΕΡΤ στις απευθείας εσωτερικές επιλογές τα τελευταία χρόνια είναι ΚΑΚΙΣΤΗ.
            Αν όντως ισχύει ότι μέσα σε ένα χρόνο δεν προλάβαιναν, τότε μιλάμε για τραγική ασχετοσύνη και ανικανότητα. Είναι πολύ πιο τίμιο για την ΕΡΤ και τους υπερασπιστές της να παραδεχτούν ότι η απευθείας εσωτερική επιλογή είναι μία συνειδητή, ή και αναγκαστική επιλογή με δεδομένους τους συντελεστές που επίσης επελέγησαν με κλειστή και εσωτερική διαδικασία.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Κι εμεις γελαμε με το ποσο άσχετος ειστε… Η κα Κουφοουλου φέτος δεν ασχολειται με το προτζεκτ…Ειστε τελειως αδαης οσο κ αν νομιζετε ότι τα γνωριζετε ολα. Προσωπικες εμπαθειες και γενικολογες μπουρδες, τελειως εκτος τοπου κ χρονου. Οσο αφορα για την επιτυχια του σαιτ, που τοσο σας ενοχλει, σιγουρα δεν επαφιεται σε εμπαθεις αναγνωστες οπως ειστε εσεις. Απορω ομως γτ συνεχιζετε κ σχολιαζετε οταν εδω κ μηνες εχετε δηλωσει οτι δεν θα ξανασχολιάσετε τπτ στο παρόν σαιτ, αφού οπως ειπατε το θεωρειτε κακιστο!

          • Μάριος
            Μάριος says:

            Γιατί πολύ συχνά υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και κατά καιρούς θέλω να σας το υπενθυμίζω. (Για την κα Κουφοπούλου δεν αναφέρθηκα ειδικά για φετινή συμμετοχή της χώρας, η συζήτηση για αυτή κρατά δύο χρόνια τώρα). Προφανέστατα και το site δεν βασίζεται σε αναγνώστες όπως εγώ, δεν θα μπορούσε εξάλλου, του αρκούν τα βολικά άσχετα 15χρονα που όλα τα βρίσκουν “καταπληκτικά”. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Μα ουτε οτι η κα Κουφοπουλου δεν αποφασιζει φέτος δεν γνωρίζετε κ θέλετε να μας πειτε τι δεν εκανε καλα η ΕΡΤ κ οτι παρακολουθειτε 35 χρονια στρατηγικες των δημοσιων ραδιοτηλεορασεων. Καλυτερα λοιπον να ενημερωθειτε πρωτα και να σταματησετε τα σχόλια, τα οποια απλα σας εκθετουν. Θα σας στεναχωρησω και παλι…αλλα εχουμε τοσους χιλιαδες αναγνωστες που δεν θα μπορούσαν να ειναι μονο τα ασχετα 15χρονα, που απο οτι βλέπω ειναι πολυ πιο ενημερωμενα απο εσας. Σας αφηνω να βράζετε λοιπον στο ζουμί σας..Γνωριζω 2 χρονια dream team δεν χωνευονται έτσι εύκολα κι απο οτι βλέπω ούτε η επιτυχια του Eurovision Fun ειναι κατι που μπορείτε να καταπιείτε επίσης…Τι να κάνουμε οι αναγνώστες εδω τα βρίσκουν όλα κ τα θεωρουν καταπληκτικά!

  4. john
    john says:

    η καλλιτεχνικη ομαδα δεν επιθυμει να δωσει στη δημοσιοτητα τοσο νωρις τα τραγουδια… η ΕΡΤ πρεπει να αποφασςιζει κ οχι η dream team. Νομιζω πρεπει να πατησει λιγο ποδι η ΕΡΤ… μακαρι να ειναι καλο το τραγουδι φετος και να παμε καλα ομως για να γινει εθνικος τελικος που θα τραβηξει πολλους καλλιτεχνες του χρονου.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Η ΕΡΤ παντοτε λαμβάνει τις αποφάσεις, έχοντας ομως κ την γνωμη της καλλιτεχνικής ομαδας, δεν θα μπορουσε να ηταν διαφορετικο κ ειναι κ το μονο υγιες!

      Απάντηση
      • john
        john says:

        εσεις κατι ξερετε παραπανω … ομως αφου αποφασισε να κανει αρχικα ανοιχτη επιλογη ας ηταν ετοιμη πριν κανα μηνα δεν ειναι και εθνικος τελικος να θελει και τοσο χρονο
        για προετοιμασιες θα μπορουσε να κανει μια διαδικτυακη επιλογη. Βεβαια συμφωνω οτι δεν θα ειχε τηλεοπτικο ενδιαφερον αλλα τουλαχιστον θα ειχαμε την δυνατοτητα να ψηφισουμε εμεις… και το ισραηλ και η τσεχια που θα το κανουν δεν ειναι η μονη τους ενοια η τηλεθεαση αλλα και η γνωμη του κοινου,κατι που δειχνει να σεβονται τους τηλεθεατες και τον κοσμο που τους πληρωνει …ελπιζω τουλαχιστον να ειναι καλα τα τραγουδια γιατι μου φαινεται σαν να φοβουνται λιγο να δωσουν στη δημοσιοτητα τα τραγουδια για καποια λογο μπορει επειδη ειναι demo και ειναι σε αρχικο σταδιο ισβς,αλλα οκ δεν ξερω θα μπουρουσε να βρεθει μια λυση. Και του ισραηλ demo ειναι αλλα ενταξει καταλαβαινεις τις δυνατοτητες των τραγουδιων.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Τα τραγούδια του Ισραήλ κ η μορφη που δόθηκαν συγκεντρώνουν απίστευτα αρνητικές κριτικές..γτ η ΕΡΤ να κάνει κάτι τετοιο;

          Απάντηση
          • john
            john says:

            Δεν ξερω… καταλαβαινω βεβαια εν μερη την σταση τηε ερτ αλλα δεν ξερω θελω και εμεις να επιλεξουμε επιτελους το τραγουδι και δεν βλεπω να μας ακουει η ερτ … δεν ξερω ευχομαι να γινει καποια στιγμη.

      • Μάριος
        Μάριος says:

        Το να επιβάλλει όμως ο κάθε ιδιώτης, και πολύ περισσότερο μία απολύτως άγνωστη στην Ελλάδα κοπελίτσα, στην δημόσια τηλεόραση μίας χώρας να κάνει ότι θέλει και βολεύει αυτόν, δεν είναι καθόλου υγιές.

        Απάντηση
      • Dimitris
        Dimitris says:

        Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως θα γίνει η οριστικοποίηση του τραγουδιού; Η Στεφανία θα μπορέσει να ταξιδέψει για την τελική ηχογράφηση και για τα γυρίσματα του live on tape video? Αν θυμάμαι καλά στην περίπτωση της Μολδαβίας ταξίδεψε η Dream Team στη Ρωσία. Με τη Στεφανία τι θα γίνει; Γι’αυτό το τραγούδι θα βγεί και τόσο αργά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

        Απάντηση
  5. Kostis
    Kostis says:

    Και τα πέντε τραγούδια είναι γραμμένα από τον Κοντόπουλου, ARCADE και Sharon ή υπάρχουν και κάποια μόνο απο τον Κοντόπουλου ή μονο απο ARCADE όπως πέρσι;

    Απάντηση
      • kostis
        kostis says:

        εννουσα το friday που το εγραψε ο κοντοπουλος και μονο η παραγωγη ειναι απο τους arcade φετος ολη η ομαδα εχει αναλαβει την συνθεση και παραγωγη ή καποιο ειναι πχ μονο του κοντοπουλου; Δεν νομιζω να επιλεξουν τραγουδι ολλανδων ουτως η αλλως.

        Απάντηση
          • John
            John says:

            υπαρχει περιπτωση να επιλεξουν τραγουδι απο τους ολλανδους συνθετες ; ειναι απο αυτα τα 5 ή ειναι επιπλεον που εδωσε η στεφανια με την ολλανδικη ομαδα της ;

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Ρε παιδια τι ρωτατε; Ποτε ειπωθηκε κατι για Ολλανδους συνθετες..Μην το αναλυετε τοσο πολυ. 5 τραγουδια ειναι απο Κοντοπουλο, ARCADE, Sharon Vaughn. Τωρα τι ποσοστο συμμετοχης ειχε ο καθενας στο καθε ενα απο αυτα τα 5, δεν θα το μαθουμε κ ποτε. Οπως δεν μαθαινουμε ποτε στα τραγουδια που εχουν πολλους δημιουργους, το ποσοστο που συμμετείχε ο καθ ενας.

  6. john
    john says:

    ενταξει λαθος καταλαβα για ολλανδους… ισχυει ετσι κι αλλιως δεν παιζει και κανενα ρολο το αν ή ποιος συμμετειχε περισσοτερο, σημασια εχει αποτελεσμα και να ειναι καλα τα τραγουδια …μακαρι να ειναι καλα !!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ακριβως αυτό! Σημασια εχει να εχουμε ενα καλο τραγουδι. Τωρα λεπτομερειες ποιος εγραψε περισσοτερο κλπ δεν θα τα μαθουμε ποτε…οπως αντιστοιχα στην δισκογραφια ποτε δεν δινεται στην δημοσιοτητα το ποσοστο συμεμτοχης του καθε δημιουργου οταν υπαρχουν περισσοτεροι!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *