Ελλάδα: Η Μαρίνα Σάττι αποκαλύπτει αν θα πήγαινε στην Eurovision!

Η Μαρίνα Σάττι με το ιδιαίτερο στυλ της, είναι επιθυμία πολλών για την ελληνική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σε συνέντευξη της στο Vice αποκαλύπτει αν θα έλεγε ποτέ ναι σε ενδεχόμενη πρόταση.

Αφήνει ελπίδες για το μέλλον η Μαρίνα Σάττι

Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι θα λέγαμε πως επιβεβαιώνει και όλα όσα διαβάσατε παλαιότερα από το Eurovisionfun. Η νεαρή καλλιτέχνης αναφέρει πως της έχει προταθεί στο παρελθόν και όχι μόνο μία φορά από την ΕΡΤ, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά δεν αποδέχθηκε ποτέ τις προτάσεις αυτές.

Στις φάσεις που μου είχε προταθεί δεν μπορούσα να το κάνω, είχα κάποιους άλλους στόχους εκείνη την περίοδο και δεν ήθελα να χάσω τη συγκέντρωσή μου. Δεν ξέρω κιόλας αν θα ταίριαζα μέσα σε μια τέτοια εκδήλωση. 

Στο επίμαχο φυσικά ερώτημα αν θα άλλαζε την απάντηση της σε μία νέα πρόταση η Μαρίνα Σάττι αφήνει μία χαραμάδα ανοιχτή:

Ίσως αν ένιωθα ότι θα μπορούσα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Αλλά, αλήθεια, ποτέ δεν λέω ποτέ πια. Για τόσα πράγματα έχω πει «όχι», που τελικά έγινε «ναι».

Το όχι της Μαρίνας Σάττι στην ΕΡΤ

Για δεύτερη φορά, τον χειμώνα του 2019, προτάθηκε στην νεαρή καλλιτέχνιδα να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Η πρόταση έγινε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό από το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και γνωστό μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η Μαρίνα Σάττι δεν απάντησε αρνητικά απευθείας, αφού ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία προκειμένου να το σκεφθεί και να το συζητήσει με τους συνεργάτες της. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα βρισκόταν στο studio, ετοιμάζοντας το νέο της δίσκο.

Τελικά, η απάντηση της στην ΕΡΤ ήταν αρνητική, αφού θεώρησε ότι δεν έχει κάποιο τραγούδι έτοιμο, που θα μπορούσε να σταθεί στο διαγωνισμό, αλλά και γιατί οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει ένα τόσο απαιτητικό project.

Προς τιμήν της μάλιστα, η Μαρίνα Σάττι αντιμετώπισε με την δέουσα σημασία την πιθανή συμμετοχή της στην Eurovision, αναγνωρίζοντας πόσο αφοσιωμένος θα πρέπει να είναι κάποιος, όταν αποφασίσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Αυτό που επίσης την προβλημάτισε ήταν το αν θα ταίριαζε καλλιτεχνικά και μουσικά στον διαγωνισμό.

Μπορείτε να ακούσετε το καινούριο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, Πάλι:

Συμφωνείτε με όσα αναφέρει η Μαρίνα Σάττι στην συνέντευξη της; Θα θέλατε να την δείτε στην σκηνή του διαγωνισμού;

Πηγή: Vice

 

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πάντως όσες χώρες στο πρόσφατο παρελθόν έχουν επιχειρήσει κάτι “διαφορετικό” για τα δεδομένα της Eurovision έχουν πάει πολύ καλά…
    Με ένα τραγούδι πιασαρικο και καλοδουλεμένο, που να ενσωματώνει έθνικ ακούσματα θα ήθελα να μας εκπροσωπήσει!

    Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Τα διαφορετικά του 2011 και 13 όμως δεν τα βλέπουμε;
        Καλά στην περίπτωση της Τερζή η ομάδα της κατέστρεψε με κάθε τρόπο ένα κομμάτι με προοπτικές. Για τους argo δεν έχω να πω πολλά, όλα ακατάλληλα και ερασιτεχνικά άρα η όποια σύγκριση με τη Σαττι, θα ήταν άτυχης.
        Πάντως ο διαγωνισμός έχει δείξει ότι αν στήσεις σωστά κάτι το “διαφορετικό” συνήθως φτάνει πολύ ψηλά ακόμα και κερδίζει…

        Απάντηση
  2. Manos
    Manos says:

    Πολύ σωστά τα όσα αναφέρει το άρθρο. Για τη Γιουροβίζιον του 2019 η πρώτη πρόταση για να μας εκπροσωπήσει έγινε στην Σαττι. Η κοπέλα κυριολεκτικά έντρομη είπε όχι και έτσι ευτυχώς φθάσαμε στην Στεφανια. Θα πρέπει να είναι χαζή η ΕΡΤ για να προτείνει τώρα στην Σαττι με την τύχη που έχουν τα έθνικ τραγούδια τα τελευταία χρόνια και μην βιαστεί κάποιος να μου πει για το Shum, γιατί αφενός ήταν εξαίρεση και αφετέρου η Σαττι δεν είναι επιπέδου της ερμηνεύτριας των Go A. Επίσης το γεγονός ότι ακόμα προβληματιζεται για το αν ταιριάζει ή όχι στο διαγωνισμό είναι κακο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουμε απόλυτη πίστη σε αυτό που κάνει και ενθουσιασμό όπως φέτος η Στεφανία. Είναι δύσκολο να βρεθεί νέα Στεφανία το ξέρω, παρόλο αυτά ελπίζω…

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      Και οι Go_A είχαν ακριβώς τους ίδιους ενδοιασμούς με την Μαρίνα ότι δεν τους ταιριάζει ο διαγωνισμός κτλ κτλ και χρειάστηκε να τους πείσει ο παραγωγός του vidbir για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό τ 2020! Προφανώς κάποιοι καλλιτέχνες έχουν ενδοιασμούς και άλλοι όχι… Σημασία έχει αν μπεις στο χορό να χορέψεις και τίποτα άλλο.
      Επίσης είμαστε στο 2021 και ακόμη να καταλάβουμε ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ όλα τα είδη μουσικής περνάνε στην eurovision??!!?? Το ’18 κέρδισε έθνικ, το ’19 ποπ-μπαλάντα και το ’21 ροκ κόμματι. Δεν υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που υπερτερεί από κάποιο άλλο σε αυτό τον πολύ-πολιτισμικό διαγωνισμό!

      Υ.Γ.: Φέτος πέρα από το Ουκρανικό έθνικ μέσα στην 10άδα ήταν και το έθνικ της Ρωσίας.

      Απάντηση
  3. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Να πω δυο λόγια κ γω. Αρχικα γενικα συμφωνω πως ενα καλο τραγούδι, σε όποιο είδος κ αν ανηκει, εχει προοπτικες να πάει καλα, το λέω αυτό γτ ενα καλο τραγούδι απο μονο του δεν αρκεί. Χρειάζεται κ ενας καλος ερμηνευτης κ μια καλη παρουσίαση.
    Τωρα οσο αφορα οσα λέγονται για το εθνικ κλπ. Εθνικ απο εθνικ διαφέρει. Το ελληνικό-βαλκανικό έθνικ έχει εγκαταλειφθεί κ από τους μετρ του ειδους Σερβους, γτ ειδαν οτι πλέον δεν περνάει. Δεν νομιζω πως θα εχει τυχη ενα τετοιο τραγούδι, το δοκιμάσαμε εξάλλου το 2018 με τα γνωστα αποτελεσματα. Πρεπει πλέον να ξεφυγουμε από την λογικη τι θα αρεσει στους Ελληνες κ να δούμε τι αρεσει στους ευρωπαιους γενικοτερα. Η ΕΡΤ δεν ειναι δισκογραφικη ωστε να την απασχολει η εμπορικη επιτυχια ενος κομματιού. Την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, γτ αυτο γράφει η ιστορια. Το Shum ναι μεν ήταν έθνικ, αλλα ειχε πολυ έξυπνα εμπλουτιστει με εναν ηλεκτρονικο ηχο που έκανε το τραγούδι περισσότερο ηλεκτρονικό, παρά έθνικ θα έλεγα.
    Ας πάω κ στην Σάττι τώρα. Αρχικά εκτιμώ το γεγονός ότι ναι μεν 2 φορές θα μπορούσε να πάει στον διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, κ τις δυο φορες αρνηθηκε για τους δικους της λόγους.
    Η αλήθεια ειναι πως στην γιουροβιζιον απαιτείται ενας καλλιτέχνης που θα ειναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να κερδίσει έστω κ 1 βαθμό, ακόμα κ αν αυτο σημαίνει πως θα ξεφύγει από το καθιερωμένο του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Άκαμπτες λογικές του στυλ, εγώ δεν πρόκειται να ξεφύγω από το ύφος κ στυλ μου οδηγούν, μαθηματικά στην καταστροφή (βλ.Ντούσκα 2019).
    Όσο λοιπόν η Σάττι σκέφτεται ακόμα αν ταιριάζει ή οχι στον διαγωνισμό, βάζοντας ουσιαστικά το την καλλιτεχνική της ταυτότητα σε πρώτο πλάνο τότε προσωπικά πιστεύω πως καλό είναι να μην πάει στον διαγωνισμό.
    Στην Eurovision χρειάζονται καλλιτέχνες έτοιμοι να τσαλακωθούν κ να δείξουν διάφορες πλευρές του εαυτού τους, χωρίς να φοβούνται ότι ξεφεύγουν από τα καθιερωμενα.
    Το ίδιο έκανε και η ομάδα μας φέτος. Το 2020 μας παρουσίασαν ένα τραγούδι 100% σε αυτό που υπηρετούσε η Stefania μέχρι τότε, ένα teen idol. Αυτό είδαν ότι δεν είχε την απήχηση που θα ήθελαν κ έτσι το 2021 ήρθαν με κάτι διαφορετικό. Το teen idol έγινε μία καθαρόαιμη pop ενήλικη ερμηνεύτρια. Η Stefania δεν το φοβήθηκε, ούτε δίστασε την μετάβαση αυτή, φοβούμενη πιθανόν ότι θα χάσει την ήδη μεγάλη της fan base κ το ύφος που την έκανε διάσημη στην Ολλανδία.
    Εν ολίγοις προτιμώ περισσότερο ευέλικτους καλλιτέχνες…

    Απάντηση
    • Σπυριδουλα
      Σπυριδουλα says:

      Θα συμφωνησω οσον αφορα τη Στεφανια.
      Ωστοσο, δεν πρεπει οι καλλιτεχνες να ξεφευγουν και πολυ απο το στυλ τους, γιατι μετα καταληγουν να μη μπορουν να υποστηριξουν το τραγουδι τους.

      Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Θα συμφωνήσω απόλυτα στην περίπτωση της Στεφανίας, θεωρώ δεδομένο ότι έπρεπε να εγκαταλείψει αυτό το ύφος όντας πλέον ενήλικη όπως και πολύ ορθά έπραξε.Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου,δεν είναι ανάγκη ένας καλλιτέχνης να μπει στα “καλούπια” της κατά βάση pop κουλτούρας της Eurovision. Αν υπηρετεί το είδος του, έχει προσωπικότητα και έχει δουλευτεί η συμμετοχή μπορεί να φέρει ακόμα και τη νίκη όπως έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν.(πχ. Ουκρανία 2016 Πορτογαλία 2017, Ιταλία 2021). Ειδικά τα φετινά αποτελέσματα αυτό έδειξαν αφού στην τελική δεκάδα, τουλάχιστον οι μισές συμμετοχές που πλασαρίστηκαν εντός αυτής φέτος,ξέφευγαν αρκετά από τα pop “μονοπάτια” της Eurovision.
      Προσωπικά είμαι της άποψης πως ο,τι στυλ και αν στείλουμε πρέπει να είναι καλοδουλεμένη η συμμετοχή μας από όλες τις απόψεις και να μη στείλουμε προχειρότητες όπως κάναμε από το 2014 ως το 2020. Ευτυχώς αυτό φέτος άλλαξε.

      Απάντηση
      • όχι άλλο κάρβουνο
        όχι άλλο κάρβουνο says:

        “…δεν είναι ανάγκη ένας καλλιτέχνης να μπει στα “καλούπια” της κατά βάση pop κουλτούρας της Eurovision…”

        +1

        Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Satti ist im heutigen Line-Up wohl die wahrscheinlichste Option für den ESC im kommenden Jahr. Wie Eurovision Fun mit Bezug auf ein VICE-Interview der Sängerin berichtet, hat die verantwortliche griechische Rundfunkanstalt ERT Marina bereits mehrmals für den ESC […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *