Τα σχέδια της ΕΡΤ και του ΡΙΚ για την Eurovision 2023!

Σε πολύ λίγο μπαίνουμε επίσημα στο καλοκαίρι. ΕΡΤ και ΡΙΚ θα ξεκινήσουν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι πρώτες σκέψεις και σχέδια για την Αθήνα αλλά και οι πρώτες αποφάσεις για την Λευκωσία. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Κύπρος: Ο Κοκλώνης αποφασίζει

Το άρθρο μας προ ολίγων ημερών για το ζήτημα, ήταν αρκετό για να αναδειχθεί το θέμα και από τον Φιλελεύθερο, την μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου. Σήμερα μάλιστα φιλοξενεί άρθρο στην έντυπη έκδοση της με τίτλο: Eurovision 2023: Ο Κοκλώνης αποφασίζει!

Το γεγονός πως μέσω του τάλεντ σόου που ετοιμάζει η εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη για τον Alpha, All Together Now θα επιλεγεί ο επόμενος εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό, το διαβάσατε ήδη μέσα από το προηγούμενο μας άρθρο. Σήμερα θα λέγαμε πως ήρθε η επιβεβαίωση, αφού τόσο ο Φιλελεύθερος, όσο και ο OGAE Greece μέσω του οποίου συχνά πυκνά η κυπριακή αποστολή διοχετεύει πληροφορίες που επιθυμεί, αναφέρουν πως πράγματι μέσω του σόου του Νίκου Κοκλώνη θα γίνει η επιλογή του καλλιτέχνη για την Eurovision 2023, σε συνεργασία για μία ακόμη χρονιά με την Panik Records.

Το concept θα είναι ίδιο με το πρωτότυπο βρετανικό, δηλαδή 100 άνθρωποι του χώρου (τραγουδιστές, καθηγητές φωνητικής, αλλά και eurofans) θα συμμετάσχουν στο πάνελ των κριτών. Σε κάθε προκριματικό γύρο, ο παίκτης που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη βαθμολογία από την επιτροπή περνάει απευθείας στον τελικό, ενώ ο 2ος και ο 3ος μονομαχούν για μία ακόμα ευκαιρία. Στον μεγάλο τελικό, οι δέκα φιναλίστ που έχουν προκύψει από τους προκριματικούς γύρους και τον ημιτελικό τραγουδούν ξανά, για να προκύψει η τελική τριάδα. Στην συνέχεια, το κοντέρ μηδενίζεται ξανά και οι τρεις εναπομείναντες παίκτες ανεβαίνουν στην σκηνή για μια τελευταία φορά. Ο διαγωνιζόμενος που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τελευταία αυτή μονομαχία αναδεικνύεται νικητής και κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ και μαζί το εισιτήριο για τη Eurovision.

Το σόου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου και να μεταδίδεται κάθε Σάββατο βράδυ, στην συχνότητα του Alpha στην Ελλάδα και φυσικά στο ΡΙΚ στην Κύπρο. Το τραγούδι για τον νικητή θα επιλεγεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ελλάδα: Η ΕΡΤ με στόχο ένα ακόμη top10

Για τον Σεπτέμβριο μεταθέτουν στην Αγία Παρασκευή τις όποιες ανακοινώσεις για την επιλογή της συμμετοχής μας, αλλά και του καλλιτέχνη στην Eurovision 2023. Στόχος παραμένει το πλασάρισμα στο τοπ10 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι ιδιαιτέρως δύσκολο στην Eurovision της νέας εποχής, αφού αυτή την στιγμή μόνο τρεις χώρες έχουν δύο συνεχόμενες θέσεις στην πρώτη δεκάδα (η Ελλάδα, η Ουκρανία και η Ιταλία).

Μετά την ολική επαναφορά της χώρας στον διαγωνισμό τα δύο τελευταία έτη και την απόδειξη φέτος, πως η περσινή επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήταν, η ΕΡΤ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη, να υποβάλλει την ολοκληρωμένη πρόταση του (δισκογραφική εταιρεία, ομάδα παραγωγής, σκηνοθέτης κλπ), για την εσωτερική επιλογή μέσω της οποίας θα αναδειχθεί το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει στον επόμενο διαγωνισμό. Για μία ακόμη χρονιά μία επιτροπή προσωπικοτήτων, ανθρώπων της μουσικής θα αναλάβουν το έργο της τελικής απόφασης.

Οι όποιες οριστικές αποφάσεις, για τον λεπτομερή καθορισμό των διαδικασιών της ΕΡΤ για την Eurovision 2023, θα ληφθούν μετά την ανακοίνωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και δεν αναμένονται πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Η ομάδα της ΕΡΤ που είναι επιφορτισμένη με το project, με προεξάρχουσα για τρίτη χρονιά την διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας κα. Δώρα Χειράκη, επιθυμεί όπως είπαμε να “τριτώσει το καλό” και όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν όταν ρωτάμε ποιος είναι ο πήχης;

-Όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα!

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος φέτος αποδεχόμενος πρόσκληση της EBU, μετέβη στο Τορίνο για τον διαγωνισμό.

Φέτος προσγειωθήκαμε στην όγδοη θέση, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η τύχη για την επόμενη χρονιά. Πάντως μην σας ξεγελάει η καλοκαιρινή ραστώνη, αφού οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι πάρα πολλές, ενδιαφέρουσες και αρκετά ελπιδοφόρες…

Μην χάνετε τα άρθρα με τις προτάσεις μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 και που ξέρετε, ίσως ανάμεσα τους να βρίσκεται ήδη (ή στα επόμενα) ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει την σημαία της χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό!

Μείνετε συντονισμένοι εδώ!

 

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτό που με προβληματίζει στη περίπτωση της Κύπρου (ξανά) είναι ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα γραφτεί το τραγούδι κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα είναι στο σκεπτικό “θα το ετοιμάσω για Eurovision” και ίσως”φορεθεί” ή αναγκαστικά σουλουπωθει για τον νικητή/νικήτρια και εκπρόσωπο της Κύπρου.
    Η ΕΡΤ νομίζω συνεχίζει να αναζητά ολοκληρωμένες προτάσεις από κάθε οπτική και συνεχίζει να στοχεύει σε κάτι ψηλό (ακόμα και για νίκη αν και αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές εκτός από τη συμμετοχή). Καλά το πηγαίνει εξάλλου αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές η συνταγή αυτή έχει φέρει πολύ καλά πλασαρίσματα μετά από πάρα πολλά χρόνια…
    Το θετικό ότι και οι 2 χώρες, δειλά δειλά, ήδη φτιάχνουν ένα πλάνο -χρονοδιαγραμμα.
    ΥΓ: σε σελίδα στο Instagram διάβασα ότι η Τάμτα ετοιμάζεται να καταθέσει τραγούδι(α) με την εμπλοκή μελών της γνωστής ελληνικής ομάδας που αναλαμβάνει συχνά το project Eurovision. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει ή όχι…

    Απάντηση
  2. Gus
    Gus says:

    Λοιπόν η λογική της ΕΡΤ όπου κάνει κάλεσμα σε ΟΛΟΥΣ είναι ότι καλύτερο μιας και έτσι δεν αποκλείει ούτε νέους αλλά ούτε γνωστούς.
    Με το να μην κάνει ανοικτό τελικό προστατεύει το κύρος των γνωστών που στην Ελλάδα δεν αντέχουν την αποτυχία (τι να κάνουμε έτσι είναι στην Ελλαδα μην κοιτάτε το εξωτερικό) και έτσι δεν τους αποκλείει. Άρα ποιος θέλει μπορεί να πάει. Βέβαια και η εσωτερική επιλογή μπορει να κάνει και γνωστούς να μην πάνε γιατί και αυτό είναι ένας διαγωνισμος….αλλά γίνεται να τα έχουμε όλα.
    Σχετικά με την ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΈΙΡΑ , οκ μπορεί να θέλει να πάει με ανάθεση (δεν το βρίσκω κακό ) απλά καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί μιας και οι eurofan θα την θυμούνται, οι πλειοψηφία που ψηφίζει ίσως όχι…δεν κάνει διεθνή καριέρα (αν και μπορεί) .
    Η Παπαρίζου μπορεί να πήγε με Ελλάδα αλλα όλη η ομάδα ήταν από Σουηδία….οπότε παίζει ρόλο και η νίκη μας δεν ήταν και άνετη…..

    Τώρα για το ΡΙΚ ασχολιαστο…

    Απάντηση
  3. Mode
    Mode says:

    Χαίρομαι που η ΕΡΤ μένει στην ίδια διαδικασία και μακριά να μην την αλλάξει ποτέ, ώστε όπως σε άλλες χώρες οι καλλιτέχνες να γνωρίζουν ότι υπάρχει μια σταθερή διαδικασία για να πας γιουροβιζιον. Πιστεύω αν επιμείνουν στο τέλος θα μπούνε και οι γνωστοί στο παιχνίδι.
    Για το ΡΙΚ και γω προτιμώ να μην σχολιάσω γιατί θα φανώ κακός. Πόσο ξεπούλημα πια; Οκ στην Πανικ τώρα και στον Κοκλώνη; Τραγικουλη…
    Γενικά παντως το ΡΙΚ αγαπά τον ογκαε και εσάς η ΕΡΤ σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα!

    Απάντηση
  4. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Αν είναι πάλι ο Φωκάς στη σκηνική καλύτερα να μη πάμε καθόλου.

    Εφόσον κάθε χρόνο κάνουμε κάλεσμα σε καλλιτέχνη, γιατί δεν αφήνουμε και την σκηνογραφία ελεύθερη σε οποιονδήποτε;

    Τον βαρεθηκαμε τον Φωκά. Δεν βλέπετε ότι αντιγράφει τον εαυτό του σε κιτς επίπεδο;

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Γιατι τον σκηνοθετη (κ γενικα ολη την ομάδα που θα τον συνοδεύει στην σκηνή) τον επιλέγει ο καλλιτεχνης. Ουτε οι φαν, ουτε εγω, ουτε εσυ… Οταν φέτος Αμάντα, GJN, Panik, MINOS ηθελαν Φωκά, προφανως κ δεν θα δώσουν εξηγησεις. Φανταζομαι εχουν την δυνατοτητα να επιλέξουν μονοι τους.

      Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Νομίζω ότι είναι καλύτερο (για όποιον Χ σκηνοθέτη) να τον βαριούνται 5-10 Ελληνες φαν και να τον χειροκροτούν στην Ευρώπη, παρα το αντίθετο. Και είτε σ’ αρέσει είτε όχι, αυτό συμβαίνει βάση αποτελεσμάτων τα τελευταία 20 περίπου χρόνια που ασχολείται με τον διαγωνισμό ο Φωκάς και η ομάδα του, με τις νίκες και τα top10 που έχουν “φέρει”.

      Και όπως είπε και ο Γιάννης παραπάνω, οι καλλιτέχνες και οι δισκογραφικές τον ζητούν. Μήπως κάτι παραπάνω (από εσένα) ξέρουν….;;

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *