Ελλάδα: Η αναλυτική κατάταξη της Επιτροπής Κοινού για την Eurovision 2023 | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού άκουσαν την Τετάρτη 28/12 για πρώτη φορά τα 7 υποψήφια τραγούδια της ΕΡΤ για την Eurovision 2023, βαθμολογώντας τα ώστε να καθορίσουν κατά 50,6% την τελική ετυμηγορία για το τραγούδι και το καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λίβερπουλ. Σε προηγούμενο μας άρθρο σας είχαμε ενημερώσει για την κατάταξη περίπου των εφτά υποψηφίων, τώρα όμως είμαστε σε θέση με βάση και το σχετικό ρεπορτάζ που έχουμε κάνει, να σας αποκαλύψουμε μια πιο ακριβή σειρά των υποψηφίων, με βάση τις προτιμήσεις των 70 μελών της επιτροπής κοινού.

Το Eurovisionfun έχοντας έρθει σε επικοινωνία με περίπου 50 από τα μέλη της επιτροπής, αλλά και από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σχετικά forum και ομάδες που ασχολούνται με τον διαγωνισμό της Eurovision, είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε πλέον σε αρκετά μεγάλη μάλιστα προσέγγιση την τελική κατάταξη των εφτά υποψηφίων τραγουδιών, αλλά και κάποια ακόμη σημαντικά στοιχεία.

Στην πρώτη θέση η Μελίσσα Μαντζούκη με το Liar

Το πρώτο που συμπεραίνουμε είναι η πρωτιά της Μελίσσας Μαντζούκη με το pop dance τραγούδι της Liar. Το νέο στοιχείο, που προκύπτει με βάση την έρευνά μας, είναι η αισθητή διαφορά σε ψήφους που έχει το τραγούδι της Μελίσσας από το δεύτερο. Στην δεύτερη θέση είναι ο Victor Vernicos με την φεστιβαλική μπαλάντα του What They Say. Το νεαρό της ηλικίας του Βίκτωρα, αλλά και η μελωδική του σύνθεση φαίνεται πως άρεσε στην επιτροπή του κοινού και τον έφεραν στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση είναι η Κλαυδία με την δυναμική μπαλάντα της Holy Water. Από κοντά ακολουθεί ο Leon of Athens με το uptempo, 80s κομμάτι του, Somewhere to Go.

Ακολουθεί με διαφορά το bottom 3 της Επιτροπής Κοινού. Στην τελευταία θέση ξεκάθαρα και θα λέγαμε σχεδόν ομοφώνως είναι το pop/rock τραγούδι της Κωνσταντίνας Ιωσηφίδου, We are Young. Το μοναδικό ίσως που δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια με βάση το ρεπορτάζ μας είναι ποιο τραγούδι κατέλαβε την πέμπτη και ποιο την έκτη θέση, αφού τόσο το I’m Proud της Μόνικα, όσο και το Shout Out των Αντωνίας Καούρη & Μαρίας Μαραγκού φαίνεται να εναλλάσσονται στις προτιμήσεις του κοινού στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Η τελική κατάταξη των εφτά

Συνεπώς με βάση το ρεπορτάζ μας και τα 3/4 των ανθρώπων που ψήφισαν στην επιτροπή κοινού η τελική κατάταξη της βαθμολογίας της επιτροπής κοινού είναι η ακόλουθη:

1.Melissa Mantzoukis – Liar

……
2.Victor Vernicos – What They Say

…….

3.Klavdia – Holy Water
4.Leon of Athens – Somewhere to Go

…….

5/6. Monika – I’m Proud/ Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out
7.Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου – We are Young

Παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της Επιτροπής Κοινού έδωσαν και οι αναγνώστες μας, όπου με περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ψήφους, έχουν περίπου την ίδια κατάταξη στις προτιμήσεις τους. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Poll μας ΕΔΩ.

Φυσικά τα παραπάνω αποτελέσματα αντιστοιχούν στα 3/4 περίπου των μελών της Επιτροπής Κοινού και φυσικά υπάρχει η πιθανότητα τα τελικά αποτελέσματα να έχουν κάποιες μικρές αποκλίσεις, οι οποίες όμως δεν θα ανατρέψουν σε καμία περίπτωση την γενικότερη εικόνα που σας παρουσιάζουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού αποτελεί το 50,6% του τελικού αποτελέσματος, με το 49,4% να καθορίζεται από την εφταμελή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

Τι ακολουθεί τώρα;

Τις επόμενες ημέρες κατά πάσα πιθανότητα οι καλλιτέχνες με τις ομάδες τους, σε ξεχωριστά ραντεβού θα συναντήσουν την καλλιτεχνική επιτροπή και τη διοίκηση της ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την σκηνική εμφάνιση, την προώθηση τού τραγουδιού κλπ, εφόσον επιλεγούν. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και πέρσι. Στην συνέχεια η καλλιτεχνική επιτροπή θα δώσει τη δική της βαθμολογία, όπου σε συνδυασμό με την βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λίβερπουλ. Η ανακοίνωση αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

24 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν η Μελίσα κέρδισε με διαφορά κιόλας οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ανοίξει (δικαίως) τους ασκούς του Αιόλου.
    Κοινώς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους 7 της Επιτροπής….
    Αν δεν ήταν η Επιτροπή κοινού αυτοί θα ήταν ικανοί να έκαναν απευθείας ανάθεση στη Μόνικα.

    Απάντηση
    • SimosCY
      SimosCY says:

      ούτε στην Λευκορωσία δεν έφτιαχναν κριτική επιτροπή με 7 γέρους υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης, για να διαλέξει την συμμετοχή τους. σε μια καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει ξανά συμβεί κάτι τόσο κραυγαλέο. καλύτερα να έκαναν ανάθεση όπως κάνει το ΡΙΚ.

      Απάντηση
  2. Νικόλας
    Νικόλας says:

    Συμμετείχα στην διαδικασία, ήμουν στο πρώτο γκρουπ που ψήφισε και όπως έχω γράψει και σε άλλο σχόλιο: η ΕΡΤ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ.
    Δίπλα μου καθόταν ένας πολύ μεγάλος σε ηλικία και ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ έδωσε:
    12 Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out
    10 Monika – I’m Proud
    4 Melissa Mantzoukis – Liar
    ψήφισε ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ και τον παρατηρούσα ως το τέλος και δεν άλλαξε την ψήφο του.
    Ρωτήστε τα 50 αυτά άτομα, πόσοι ήταν στο πρώτο γκρουπ που ψήφισε και θα σας επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου που φορούσε και ένα καπέλο.

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Έχεις ψάξει που μπορείς να κάνεις επίσημη καταγγελία στην ΕΡΤ; Γιατί εδώ μιλάμε για απάτη από την μεριά της ΕΡΤ και είναι βαρύ κατηγορώ αυτό που λες.

      Απάντηση
      • Νικόλας
        Νικόλας says:

        τί καταγγελία να κάνω; και η επιτροπή της ΕΡΤ θα ψηφίσει όπως αυτός ο γέρος.ποιος άλλος εκτός από ΕΡΤ μπορεί να τον έβαλε να ψηφίσει έτσι; όταν πήγαμε εκεί και περιμέναμε να μπούμε μέσα στο στούντιο να ακούσουμε τα τραγούδια μιλούσαμε για Κούρτη, Ευαγγελία, Λέον, Μόνικα.
        Κανείς δεν ανέφερε την Καούρη, την ηθοποιό ή την Μελίσσα.
        Μετά που μίλησα με φίλους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος από ΕΡΤ τον έβαλε να στηρίξει Μόνικα. Έβαλε για να ξεκαρφωθεί πρώτη την ηθοποιό και την Καούρη που κανείς δεν θα το ψήφιζε και πάτωσε την Μελίσσα που είχε το δυνατό τραγούδι.

        Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Κλαίω με τις ιστορίες για αγρίους με καπέλο εδώ μέσα… Λες κ η ψήφος ενός περίεργου – ακόμα κ αν έγινε αυτό – μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα!!!
      Η ψήφος όμως μιας 7μελούς θα μπορούσε… ειδικά αν δράσει “συντονισμένα” ώστε να βγάλει αυτό που θέλει… μιας κ τώρα γνωρίζει την ετυμηγορία του κοινού…
      Δείτε για παράδειγμα πως τα “μαγειρεψε” η επιτροπή του Benidorm πέρσι έχοντας ήδη τις ψήφους της “δημογραφικής” επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού… Έβγαλε τελευταία την προτίμησή τους κ πρώτη αυτή που ήθελε αυτήν να περάσει… 😉
      Take a video, watch it SLOMO mo mo more more

      Απάντηση
  3. Λάιος
    Λάιος says:

    Δηλαδή η ΕΡΤ θέλει διακαώς να προωθήσει τη Μόνικα και δεν την ενδιαφέρει να πάμε καλά! προτιμάει να ρισκάρουμε έναν αποκλεισμό.
    Ή η ΕΡΤ αποφάσισε να καλέσει το κοινό με δική της καθαρά πρωτοβουλία, με σκοπό να το παρακάμψει στο τέλος! Μα αν ήθελε να κάνει του κεφαλιού της γιατί να καλέσει κόσμο; Δεν ήταν υποχρεωμένη.
    Πιο πιθανό είναι η επιτροπή να έκλινε σε κάποιο πιο slow αλλά νιώθοντας κάπως ανασφαλής φέτος με την επιλογή της και βλέποντας ότι υπάρχουν και κομμάτια που δεν είναι στο στιλ της αλλά πιο “νεανικά” θέλησε να ακούσει και μια άλλη άποψη. Τώρα αν πάει στη συνέντευξη η Μελίσσα χωρίς να έχει βρει ένα ξεκάθαρο πλάνο και καλό χορογράφο γιατί να μην αποκλειστεί; Άλλωστε, όλοι ξέρουμε το τραγούδι δεν είναι το παν (βλ. περσινή ισπανία, που την ανέφερε ένας φίλος λίγο πριν). Και η Μελίσσα όπως την είδα στα βίντεο του ρεάλιτι που συμμετείχε στη Γερμανία φωνητικά είναι σωστή αλλά δεν είναι και κάτι το τρομερό. Με άλλα λόγια θέλει εκρηκτική σκηνική παρουσία και χορογραφία για να φανεί.

    Απάντηση
    • Βαλ
      Βαλ says:

      κ αν η ΕΡΤ έψαχνε άλλοθι στο κοινό για να πάει η κολλητή της κυρίας Μητσοτάκη πιστεύοντας ότι θα σαρώσει; εδώ η Σκορδά μιλούσε για παγκόσμια καριέρα της ατάλαντης, φαντάσου τί θα πιστεύει η ψευτοκουλτούρα επιτροπή της ΕΡΤ.

      Απάντηση
    • Bill
      Bill says:

      και επίσης γιατί άραγε έκοψαν τον Κούρτη ; Αποκλείεται να είχε χειρότερο τραγούδι από την Κοαυρη και την Ιωσηφίδου. Έλα τώρα! Κάτι βρωμάει εδώ..

      Απάντηση
      • Λάιος
        Λάιος says:

        Μα το τραγούδι του Κούρτη το έγραψε ο Κοντόπουλος, που ως γνωστόν είναι πλέον από τους πιο στενούς συνεργάτες της ΕΡΤ. Άρα, πώς κάτι βρωμάει; Ίσως απλά δεν τους άρεσε. και αυτό δεν με εκπλήσσει και τόσο. Ο Κοντόπουλος κάνει καλές παραγωγές αλλά συνθετικά, αν βγάλεις ενορχηστρώσεις και φαμφάρες, δεν είναι και κάτι τρομερό τα τραγούδια του. Φυσικά δεν έχω ακούσει το τραγούδι, οπότε εικάζω.

        Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Με αυτά που διαβάζω στα σχόλια με πιάνει απογοήτευση αν η επιτροπή της ΕΡΤ θέλει να γκρεμίσει την προσπάθεια των δύο προηγούμενων ετών όπου η χώρα μας ξεκόλλησε από τις χαμηλές θέσεις και να ξαναγυρίσουμε σε αυτές τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    Απάντηση
  5. dimitris
    dimitris says:

    Εγω θέλω να ρωτήσω γιατί χθες στο live όταν σας ρωτήσαμε για το περιστατικό με τον κύριο με το καπέλο εσείς το αγνοήσατε και είπατε ότι δε θελετε να αναφερθείτε στο περιστατικό και απλά το αγνοήσατε.

    Απάντηση
  6. Bill
    Bill says:

    Δυστυχώς και εγώ απογοητεύομαι με αυτά που διαβάζω και εδώ στο σάιτ ούτε μια αναφορά γι’αυτό το θέμα μια απάντηση (περίεργο) που έχετε άμεση σχέση κιόλας με την ΕΡΤ. Ε έτσι και δεν στείλουν την Μελίσσα, και στείλουν την Μόνικα η την Καούρη αγνοώντας τον κοινό ε τότε τι να πω. Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2016 και καμιά ελπίδα δεν θα έχουμε για 3ο top10.
    Περιμένω την ανακοίνωση της ΕΡΤ και ελπίζω να διαψευτώ.

    Απάντηση
  7. Γιαννης
    Γιαννης says:

    Είμαι σίγουρος πως η ΕΡΤ θα στείλει την Μελίσσα. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάλεσε την επιτροπή κοινού, για να πάρει μια ιδέα του τι προτιμάει ο κόσμος. Και σε ότι έχει να κάνει με το σχόλιο πιο πάνω για τον άντρα με το καπέλο, αν ένα άτομο ήταν προκατελλημένο υπέρ κάποια άτομα αυτό δε σημαίνει πως έχει κάποια εμπλοκή η ΕΡΤ σε αυτό και νομίζω πως είναι άδικο να κατηγορούμε άτομα/κανάλια/διοικήσεις χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το άτομο με το καπέλο που όπως φάνηκε ψήφισε με τα δικά του κριτήρια [όποια κι αν ήταν αυτά]. Είμαι 99.9% σίγουρος ότι η Μελίσσα θα πάει.

    Απάντηση
  8. KostasEV
    KostasEV says:

    Θεωρώ ότι η ΕΡΤ πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του κοινού ειδικά όταν ΟΛΟΙ συμφώνησαν πως το liar είναι το καλύτερο.
    Και τα 70 άτομα είναι μέσα στα άτομα που ζουν ανάμεσα μας, υπάρχει μια πιο σφαιρική άποψη από την επιτροπή της ΕΡΤ που είναι κάπως πιο συντηρητική, αν και η Amanda ήταν η καλύτερη επιλογή μακράν πέρσι.
    Το θέμα είναι ότι η ομάδα της Melissa είναι Φωκάς, Κοντόπουλος, Κοκοτος όποτε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι καθώς ξέρουμε ότι είναι 100% επαγγελματίες.
    Το να επιλέξουν κάποιον άλλον υποψήφιο εκτός της Melissa θα είναι σκάνδαλο και θα ακυρώσει στην ουσία την επιλογή του κοινού…

    Απάντηση
  9. Akis Spyros
    Akis Spyros says:

    Από τη στιγμή που η Μελίσσα είναι η εκλεκτή του κοινού αυτή πρέπει να πάει. Τώρα όλα αυτά που ακούγονται για γέρους που ψήφισαν στοχευμένα εύχομαι να μην ισχύουν. Η ΕΡΤ πρέπει να συνεχίσει τις σωστές επιλογές.

    Απάντηση
  10. ArmpitOfEurope
    ArmpitOfEurope says:

    Βαριεμαι πολυ με τη μιζερια, τον πανικο και την ελλειψη λογικης που χαρακτηριζει τους ελληνες eurofans. Η Μονικα δε γινεται να παει αν πηγε ασχημα στη ψηφοφορια της επιτροπης του κοινου και πρωτη να τη βγαλει η επιτροπη της ΕΡΤ ( εκτος αν ας πουμε βγαλει η ΕΡΤ την Μελισσα τελευταια που το αποκλειω ).
    Ενας πιο ορατος κινδυνος για τη Μελισσα ειναι ο Victor που φαινεται να εχει jury friendly τραγουδι και πολυ χαρακτηριστικη φωνη και τα εχει παει καλα και στη ψηφοφορια της επιτροπης του κοινου. Οντας δευτερος στη ψηφοφορια της επιτροπης του κοινου, αν σαρωσει στη ψηφοφορια της επιτροπης της ΕΡΤ, μπορει να παει αυτος.
    Εγω πιστευω παντως πως η ΕΡΤ θα κανει την ιδια επιλογη με τη ψηφοφορια της επιτροπης του κοινου και θα το δειτε. Η Μελισσα μπορει να εχει dance song αλλα εχει ποιοτικα χαρακτηριστικα.
    So coolαρετε, η Μελισσα θα παει, θα το δειτε σε λιγες μερες.

    Απάντηση
  11. Λάιος
    Λάιος says:

    Και μια ερώτηση προς όσους/ες άκουσαν το τραγούδι. Αυτό το Liar είναι όντως τόσο καλό ή είναι το μη χειρότερο σε σχέση με τα άλλα; Σε μια χρονιά που μάλλον θα διαθέτει αρκετά χορευτικά κομμάτια, μετά τον περσινό μελαγχολικό τελικό, έχει βάσιμες ελπίδες να ξεχωρίσει;
    Δεν αναφέρομαι σε πρόκριση από τον ημιτελικό. Αυτή με μία καλή παραγωγή και προσεγμένη στοιχειωδώς εμφάνιση λογικά θα την έχουμε.)

    Απάντηση
  12. Lydia L
    Lydia L says:

    Χαίρομαι που βλέπω στην πρώτη θέση την Melissa και ελπίζω η ΕΡΤ να κάνει το σωστό.

    Πολύ δικό μου άτομο που ήταν στην Επιτροπή Κοινού μου είπε ότι το Liar είναι το καλύτερο και ότι έχει όλα τα φόντα να σκίσει. Στο γκρουπ του πάντως, όλοι όσοι έβγαιναν έλεγαν το χορευτικό πρέπει να πάει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *