Eurovision 2023: 162 εκατομμύρια τηλεθεατές για την φετινή διοργάνωση!

162 εκατομμύρια τηλεθεατές  συντονίστηκαν φέτος για να παρακολουθήσουν ζωντανά τον 67ο Διαγωνισμο Τραγουδιού της Eurovision από το Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο φετινός διαγωνισμός κατάφερε να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ σε μερικές χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Στο γενικό σύνολο, ο διαγωνισμός στον τελικό κατάφερε να καταγράψει 40,9% μερίδιο, το οποίο είναι ο υπερδιπλάσιος μέσος όρος από την φυσιολογική ροή των κρατικών καναλιών. Για άλλη μια χρονιά, ο διαγωνισμός ήταν δημοφιλείς στο νεανικό κοινό (ηλικίες 15 εως 24 ετών), όπου καταγράφθηκε 53.5% μερίδιο, τετραπλάσιο του μέσου όρου για τα κανάλια που συμμετείχαν.

Το συνολικό κοινό που παρακολούθησε τον διαγωνισμό αυξήθηκε κατά 1 εκατομμύριο σε σχέση με τα περσινά στατιστικά. Όπως και πέρυσι, σε 13 από τις 39 χώρες, πάνω από το 50% του κοινού παρακολούθησε τον Μεγάλο Τελικό, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας, του Φλαμανδικού Βελγίου, της Κύπρου, της Κροατίας, της Εσθονίας, του Ισραήλ, της Λιθουανίας, της Σλοβενίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ρεκόρ καταγράφθηκαν στις Σκανδιναβικές χώρες με την Ισλανδία να κατακτά την πρώτη θέση για άλλη μια φορά με το 98,7% του κοινού, έπειτα ακολουθεί η Νορβηγία με 87,8%, η Φινλανδία με 85,6% και η Σουηδία με 82,3%.

Επιτυχία ήταν ο διαγωνισμός και στην Αυστρία, αφού σημείωσε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 2016, εξίσου και στη Σλοβενία από το 2015.

Ο διαγωνισμος σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες. Στο TikTok καταγράφτηκαν 105 εκατομμύρια προφίλ να επισκέπτονται τον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στην πλατφόρμα, όπου και σημειώθηκαν 315 εκατομμύρια προβολές στο προφίλ, εκ των οποίων οι 4,8 εκατομμύρια προβολές ήταν από την ζωντανή παρακολούθηση και των τριών σόου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των live shows, 45 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές σε 232 χώρες και περιοχές παρακολούθησαν από το επίσημο κανάλι YouTube σημειώνοντας αύξηση κατά 2,7 εκατομμύρια θεατές σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision Martin Österdahl δήλωσε:

“Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν την δύναμη να ενώσουν τον κόσμο μέσω της μουσικής με μια παγκόσμια εμβέλεια για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν αυτό το ιδιαίτερο γεγονός και οτί αποτελεί ένα τεράστιο σημείο εκκίνησης για νέα μουσική.”

Η Σοηδία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 67ου Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σημειώνοντας την έβδομη της νίκης στον θεσμό με 583 βαθμούς. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση τους μετά την ανακοίνωση της νίκης της Loreen:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

Source:eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *