Αυστρία: Η Conchita δεν δηλώνει συμμετοχή για την Eurovision 2024!

Παρά τις φήμες που ήθελαν την πρώην εκπρόσωπο της Αυστρίας, Conchita Wurst, η οποία έφερε την νίκη στην χώρα της το 2014 με το τραγούδι “Rise Like a Phoenix”, να ενδιαφέρεται για την υποβολή συμμετοχής στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, ώστε να εκπροσωπήσει ξανά την Αυστρία στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, τελικά φαίνεται πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

https://www.youtube.com/watch?v=xhCC_PN9UlA&pp=ygUscmlzZSBsaWtlIGEgcGhvZW5peCBldXJvdmlzaW9uIDIwMTQgcmVtYXN0ZXI%3D

Η ίδια δήλωσε πρόσφατα:

«Μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω τη νίκη μου πριν από εννέα χρόνια και όλα όσα συνέβησαν γύρω από αυτήν, και είμαι πια έτοιμη να πω: Τώρα κάποιος άλλος καλλιτέχνης μπορεί να κερδίσει ξανά για την Αυστρία».

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος, ο ORF ανέθεσε την ανακάλυψη καλλιτεχνών σε δύο έμπειρους ανθρώπους της εγχώριας μουσικής σκηνής, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Peter Schreiber και Eberhard Forcher (ο οποίος προσέγγισε και τον Caesar Sampson το 2018 με το τραγούδι “Nothing But You”). Ο τελευταίος μάλιστα εξηγεί πως:

“Δεν είναι απαραίτητο τα τραγούδια να είναι απλώς ωραία ή συνηθισμένα. Ψάχνουμε μόνο τραγούδια με μοναδικό εμπορικό πλεονέκτημα”.

Οι Schreiber και Forcher έχουν ήδη προσεγγίσει πάνω από δώδεκα καλλιτέχνες, ενώ οι αιτήσεις για την εκπροσώπηση της χώρας θα γίνονται δεκτές έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, μία ειδική επιτροπή από υπεύθυνους του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ORK και ειδικούς της Eurovision, θα επιλέξουν τα επικρατέστερα τραγούδια. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Αιτήσεις: songcontest@orf.at

Οι Teya & Salena, με αντίστοιχη διαδικασία, εκπροσώπησαν την Αυστρία στην Eurovision 2023 με το τραγούδι “Who The Hell is Edgar”, το οποίο κατατάχθηκε στην 15η θέση του Μεγάλου Τελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αυστρίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *