Eurovision 2024: Μία πρώτη ματιά στη σκηνή του επερχόμενου διαγωνισμού!

Το SVT, εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σουηδίας που θα διοργανώσει τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, μόλις αποκάλυψε την εντυπωσιακή σκηνή στην οποία θα εμφανιστούν οι 37 συμμετέχοντες στο Malmö τον ερχόμενο Μάιο.

Kύβοι LED εν κινήσει, LED δάπεδο, φως, και προηγμένη τεχνολογία θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μερικές θεαματικές εμφανίσεις στο στάδιο, ενώ η σκηνή τοποθετείται ακριβώς στη μέση του κοινού, σε σχήμα σταυρού, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών τόσο για το κοινό όσο και για τους θεατές από το σπίτι.

Πίσω από το concept βρίσκονται οι Florian Wieder, Production Designer και Fredrik Stormby, Light and Screen Content Designer.

Σύμφωνα με την εκτελεστική παραγωγό, Ebba Adielsson:

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την ιδέα μας για τη σκηνή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη Eurovision και η ιδέα μας δίνει ατελείωτες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε μοναδικές εικόνες και για τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες αλλά και για τα opening και interval acts. Η δημιουργία του Florian και του Fredrik είναι απλά φανταστική και θα είναι τόσο διασκεδαστικό να δούμε το τελικό αποτέλεσμα!

Ένας από τους δημιουργούς της σκηνής, ο Fredrik Stormby προσθέτει:

Πιστεύουμε ότι μαζί δημιουργήσαμε ένα μη αναμενώμενο και πλήρες συμβατό με τις σημερινές τάσεις κόνσεπτ για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 και ανυπομονούμε να το δείξουμε πραγματικά! Είναι τιμή μου που μου ανατέθηκε να σχεδιάσω τα φώτα και τη βιντεογραφία σε συνεργασία με την ομάδα από το στούντιο μας και την ομάδα παραγωγής που έχει αναλάβει το έργο από το SVT. 

Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ιδέα μαζί και ανυπομονώ πραγματικά για τη συνέχιση της συνεργασίας στην παραγωγή, τη δημιουργική διαδικασία με τις αποστολές και τελικά να μπω στην δουλειά κατά τη μετάδοση του σόου.

Η σκηνή της Eurovision 2024 είναι μοναδική. Είναι η πρώτη φορά που η σκηνή τοποθετείται κεντρικά, ενώ το κοινό την περιβάλλει. Επιπλέον, θα υπάρξει μια εγκατάσταση με led και φώτα, πάνω από τη σκηνή, όπου ο σχεδιασμός του φωτισμού έχει δημιουργηθεί για να αγκαλιάζει πραγματικά τους καλλιτέχνες και τις ερμηνείες τους, με οθόνες led να τοποθετούνται παντού.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2024 διοργανώνεται σε συνεργασία με την πόλη του Malmö και θα μεταδοθεί από το Malmö Arena την Τρίτη 7 Μαΐου (1ος ημιτελικός), την Πέμπτη 9 Μαΐου (2ος ημιτελικός) και το Σάββατο 11 Μαΐου (τελικός), αφού η Loreen κέρδισε για δεύτερη φορά στο Λίβερπουλ με το τραγούδι “Tattoo“.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή: eurovision.tv

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τη Eurovision: 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Εντυπωσιακή! Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον διαγωνισμό όπου και αν κάθονται θα έχουν τέλεια οπτική.
    Μένει να δούμε και πως θα φαίνεται τηλεοπτικά.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Εντυπωσιακή και πρωτοποριακή αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι οι θεατές δεν θα έχουν τέλεια οπτική από όπου και αν κάθονται. Αφού βρίσκεται στο μεσο της αρένας τέλεια οπτική θα έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στο μπροστινό μέρος. Όσοι είναι στα πλαγιά της σκηνής και προς τα πίσω, δηλαδή μεταξύ σκηνής και τοίχου LED θα βλέπουν αναγκαστικά τις πλάτες των διαγωνιζομένων. Αλλά για την tv όντως αναμένεται να εοναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

      Απάντηση
  2. Απλά υποθέτω
    Απλά υποθέτω says:

    Εντυπωσιακή! Πάνω στην σκηνή εμφάνιση της Loreen. Αυτό μου θύμισαν οι κύβοι που κατεβαίνουν. Και υποθέτω ότι κάπως έτσι θα παρουσιάσει και το τραγούδι της.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *