Ισραήλ: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τη συμμετοχή της χώρας στο Mάλμε!

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη που ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024 ως απόρροια του συνεχιζόμενου από τον Οκτώβριο πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας αλλά και τον φόβο του αποκλεισμού της συμμετοχής του Ισραήλ λόγω πολιτικού περιεχομένου, η χώρα της Μέσης Ανατολής θα είναι παρούσα στο Μάλμε ως συνήθως.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ισραήλ στο Μάλμε θα είναι πιο διαφορετική από ποτέ και οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για τη διαβεβαίωση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των μελών της αποστολής στο Μάλμε.

Τα μέτρα που θα ληφθούν

Σύμφωνα με το euromix.il , η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα συνοδεύεται στο Μάλμε από δεκάδες φρουρούς ασφαλείας σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύονται από τα υπουργεία της χώρας και τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας. Κάθε μέλος της αποστολής αναμένεται να συνοδεύεται από έναν φύλακα. Ως αποτέλεσμα, η αντιπροσωπεία του Ισραήλ φέτος θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, αυξάνοντας το κόστος συμμετοχής της χώρας. Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις της Σουηδίας θα βοηθήσουν το Ισραήλ, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των μελών του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μάλμε είναι μια ανοιχτά φιλοπαλαιστινιακή πόλη, με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων μεταναστών και υπό τον φόβο διαδηλώσεων, οι δημόσιες εμφανίσεις του Ισραήλ θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Η Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024, δεν θα είναι παρούσα στη φετινή τελετή έναρξης και δεν θα παραστεί σε κανένα pre-party. Η ασφάλεια δεν είναι ο μόνος λόγος που θα κρατήσει το Ισραήλ μακριά από την Τελετή Έναρξης, καθώς έχει προγραμματιστεί την ίδια ημέρα με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία φοβάται επίσης την αρνητική αντίδραση του κοινού. Οι παλαιστινιακές σημαίες και οι αποδοκιμασίες από το κοινό είναι μια βέβαιη πιθανότητα, αν και τα αμφιλεγόμενα σύμβολα απαγορεύονται αυστηρά εντός της αρένας από τους διοργανωτές. Όπως αναφέρει ο Avi Zeikner , συντάκτης του euromix.il :

Πέρα από τους κινδύνους για την ασφάλεια, πραγματικά δεν θα με εξέπληξε αν ακουστούν αποδοκιμασίες όταν αναφέρεται το όνομα του Ισραήλ ή όταν η Eden ανεβεί στη σκηνή. Θα μπορούσε να είναι μια πολύ δυσάρεστη στιγμή. Συνέβη στο παρελθόν με τη Ρωσία, και είναι σίγουρα μια πιθανότητα.

Ωστόσο:

Θα υπάρξουν πολλές αιτήσεις για συνεντεύξεις. Ακόμη και αυτοί που τώρα απειλούν να μας μποϊκοτάρουν θα θέλουν να έρθουν στις συνεντεύξεις τύπου του Ισραήλ και να κάνουν ερωτήσεις για τον πόλεμο.

Όλα θα είναι διαφορετικά για το Ισραήλ φέτος, αλλά η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι πρόθυμη να πάρει το ρίσκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ανησυχεί για την ασφάλεια της αντιπροσωπείας του. Από την παρθενική του εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision το 1973, τα μέτρα ασφαλείας ήταν πάντοτε αυστηρά. Ενδεικτικά, την τελευταία φορά που ο διαγωνισμός έγινε στο Μάλμε, το 2013, η ισραηλινή αποστολή συνοδευόταν από φρουρούς ασφαλείας και τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Σουηδία δεν ήταν η μόνη χώρα που προκάλεσε αβεβαιότητα στο Ισραήλ. Το 2012, όταν ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Αζερμπαϊτζάν και υπό τον φόβο ιρανικών επιθέσεων, η αποστολή περιορίστηκε στις κινήσεις της και οι Izbo, οι εκπρόσωποι της χώρας, έμπαιναν και έβγαιναν κρυφά από το στάδιο.

H Eden Golan θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας στο Μάλμε. Το τραγούδι της “Hurricane” φαίνεται ότι έχει εγκριθεί από την EBU και θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου. Το Ισραήλ θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: euromix.il
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *