Ισραήλ: Με το Hurricane η Eden Golan στην Eurovision 2024!

Η επιτροπή επιλογής της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης (ΚΑΝ) για τη Eurovision, επέλεξε να υποβάλει το τραγούδι «Hurricane» για το διαγωνισμό. Το τραγούδι βασίζεται στη μελωδία του «October Rain» που γράφτηκε από τους Keren Pels, Avi Ohion και Stav Begar.

Η επιτροπή επιλογής του ισραηλινού τραγουδιού για τη Eurovision 2024, συνεδρίασε και επέλεξε να υποβάλει το τραγούδι «Hurricane» στην EBU. Η επιτροπή πιστεύει ότι το τραγούδι θα εγκριθεί και θα διαγωνιστεί κανονικά στον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, στο Μάλμε της Σουηδίας. Το τραγούδι “Hurricane” βασίζεται στη μελωδία του “October Rain”. Αρχικά, οι στίχοι του τραγουδιού παρέπεμπαν στην τρομερή σφαγή που έγινε από τη Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά η EBU απέκλεισε το τραγούδι λόγω της πολιτικής φύσης των στίχων. Οι νέοι στίχοι αναφέρονται σε μια νεαρή γυναίκα που βγαίνει από μια προσωπική κρίση.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Stav Begar (από τους συγγραφείς και τους παραγωγούς του “Toy”), τον Avi Ohion , και την κριτή του «The Next Star» – Keren Ples .

Την είδηση αποκάλυψε ο δημοσιογράφος ψυχαγωγίας του Israel Hayom – Eran Suissa και έρχεται αφότου σήμερα το πρωί το ΚΑΝ επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτραπεί η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision .

Το ΚΑΝ επικοινώνησε με τους δημιουργούς των δύο επιλεγμένων τραγουδιών, το “October Rain” που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση και το τραγούδι “Dance Forever” που ήρθε στη δεύτερη θέση, και ζήτησε να αναπροσαρμόσουν οι στίχοι, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Οι προσαρμογές έχουν ήδη γίνει κατόπιν αιτήματος της εταιρείας και το τραγούδι επιλέχθηκε από τα νέα κείμενα.

Το παραπάνω συνέβη μετά από την παρότρυνση του προέδρου της χώρας Yitzhak Herzog, στην δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας την σημασία της παρουσίας του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21:30 θα αποκαλυφθεί το τραγούδι με το οποίο η Eden Golan θα συμμετάσχει στην Eurovision 2024!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Euromix

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Αναπόφευκτα (φέτος) το τραγούδι του Ισραήλ θα έρθει σε δεύτερη μοίρα, όποιο και αν είναι αυτό. Δεν ξέρω αν στην αρένα θα γιουχαριστεί (θεωρώ πολύ πιθανό), ξέρω όμως πως ό,τι και να στείλει θα τα πάει καλά στο διαγωνιστικό μέρος. Ειδικά στις επιτροπές. Για τον ημιτελικό προβλέπω να καταλήγει μεταξύ 8ης & 10ης θέσης.

    Ένα συμπέρασμα που βγάζω πάντως (σε ένα γενικότερο πλαίσιο) είναι ότι λόγω των διεθνών εξελίξεων, η eurovision δεν θα μπορέσει για 3η συνεχόμενη χρονιά να αποφύγει την έντονη πολιτικοποίηση της. Πάντα λίγο εως πολύ υπήρχε, αλλά για τρεις συνεχόμενες χρονιές;;;
    Απο την άλλη σκέφτομαι, δύο χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα μουσικό διαγωνιστικό show, πόσο «εύκολο» είναι να μην πολιτικοποιούν τον διαγωνισμό; Πόσο «εύκολο» είναι το κοινό και οι επιτροπές να μείνουν ανεπηρέαστες και να ψηφίζουν – αποφασίζουν ποια συμμετοχή είναι η καλύτερη με βάση ΜΟΝΟ τα καλλιτεχνικά κριτήρια;

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με 100% TV αμφιβάλλω αν θα προκριθεί ακόμα και αριστούργημα να είναι…
    Το 2013-2014 το Ισραήλ έτρωγε καραπατο στο κοινό με καλές συμμετοχές. Γενικά η πολιτική και η Eurovision πάνε χεράκι χεράκι.
    Aν προκριθεί πιστεύω θα ζήσουμε την απόλυτη τρέλα, χώρες, ανάμεσα και η Ελλάδα, που θα ψηφίζει το Ισραήλ ειδικά στις επιτροπές αβερτα και χώρες που θα μαυρίζουν τη συμμετοχή. Τείνω στο ότι είναι φαβορί για αποκλεισμό και όχι για νίκη του διαγωνισμού όπως προωθούν τα στοιχήματα.
    Και μη ξεχνάμε Eurovision: απολιτικ διαγωνισμός! Ε βρε κλόουν ebu.

    Απάντηση
    • Orpheus
      Orpheus says:

      Πιο πιθανό είναι να βγει νικητής ημιτελικού (αν όχι ολόκληρου του φετινού διαγωνισμού) παρά να πατώσει, ειδικά όταν μιλάμε μόνο για κοινό!

      Απάντηση
      • Harry
        Harry says:

        Διαφωνώ φιλε μου. Πιστεύω ο κοσμος ό,τι ειναι με την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ παιζει να μη περάσει και τον ημιτελικό. Αίσθησή μου και γνώμη μου.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *