Ισραήλ: Η EBU ενέκρινε το “Hurricane” | Κανονικά θα διαγωνισθεί στην Eurovision 2024 η Eden Golan!

Σε επίσημη ανακοίνωση της η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση (ΚΑΝ), μας πληροφορεί πως το νέο τραγούδι της Eden Golan με τίτλο Hurricane, εγκρίθηκε από την EBU και ως εκ τούτου είναι πλέον επίσημο πως θα διαγωνισθεί κανονικά στην Eurovision 2024!

To τραγούδι θα ανακοινωθεί σε μία ειδική εκπομπή την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21.30 ώρα Ελλάδας. Το Hurricane υπογράφουν οι Keren Pels, Avi Ohion και Stav Begar και έχει την ίδια μελωδία με το October Rain που είχε απορρίψει η EBU, θεωρώντας πως έχει πολιτικούς στίχους, αφού αναφέρονταν στα γεγονότα του τρομοκρατικού χτυπήματος της Χαμάς, τον περασμένο Οκτώβρη στο νότιο Ισραήλ.

Ενώ αρχικά το ΚΑΝ ανέφερε πως δεν σκόπευε να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού και θα αποσύρονταν εκ τούτου από το διαγωνισμό, η παρέμβαση του προέδρου της χώρας φάνηκε πως ήταν καταλυτική. O Isaac Hertzog προέτρεψε το ΚΑΝ να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στους στίχους του τραγουδιού, ώστε το Ισραήλ να μην λείψει από αυτή την σημαντική διεθνή διοργάνωση, δίνοντας χαρά με αυτό τον τρόπο στους πολέμιους της χώρας, που επιθυμούν την διεθνή απομόνωση της.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την ανακοίνωση της ισραηλινής συμμετοχής.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: KAN

1 reply
  1. just an esc fan
    just an esc fan says:

    αίσχος, η ebu εγκρίνει την γενοκτονία του ισραηλ στην παλαιστινη και επίσημα, ΝΤΡΟΠΗ. μακαρι να ερθει ο πιο πολυποθητος αποκλεισμος τους αν και δεν το βλεπω..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *