Φινλανδία: Η στάση της EBU για το όνομα του Windows95man!

Μετά την ολοκλήρωση του Uuden Musiikin Kilpailu 2024 και την νίκη των Windows95man τέθηκε το ερώτημα αν θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στην ενδυμασία αλλά και στο όνομα τους για στη Eurovision 2024, καθώς και τα δύο στοιχεία παραπέμπουν στο λογότυπο των “Windows”, του διάσημου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Teemu Keisteri, δημιουργό του Windows95Man, το όνομα δεν απαιτείται να αλλάξει, παρ’ όλο που υπήρχε φόβος για διαφήμιση της επωνυμίας. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για το κουστούμι του, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ένα μπλουζάκι και ένα καπέλο με  το λογότυπο των Windows. Μάλιστα ο Keisteri τονίζει:

Εξακολουθούμε να συζητάμε για το λογότυπο, αλλά θα είναι ένα είδος λογοκριμένης έκδοσης με τον πιο αστείο δυνατό τρόπο. Δεν το βλέπω καθόλου ως πρόβλημα.

Η εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision τον Μάιο δεν θα έχει τεράστιες διαφορές με αυτές του εθνικού τελικού. Υπενθυμίζουμε πως στην  εμφάνιση κυρίαρχο ρόλο παίζουν ένα τεράστιο αυγό φτιαγμένο από τζιν, μέσα από το οποίο βγαίνει ο Windowsma και το χαρακτηριστικό τζιν, από το οποίο πετάγεται βροχή σπινθήρων.

Διατηρούμε την παράσταση σχεδόν ίδια γιατί έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. Το νιώθαμε τόσο σωστό. Θα το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο.

Ο Keisteri και ο Piispanen υπόσχονται ότι το τζιν μπουφάν και το αστραφτερό σορτς θα υπάρχουν και στη σκηνή του Μάλμε. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι η δομή του αβγού είναι πολύ μεγάλη για να συγκρατηθεί από τους μηχανισμούς της σκηνής. Τελικά, η κατάσταση λύθηκε και το ογκώδες prop δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί. Η αλλαγή πρέπει να γίνει μόνο στη μπάρα ασφαλείας που είναι προσαρτημένη στη δομή, η οποία στηρίζει τον τραγουδιστή Bishop πάνω από το αυγό στην αρχή της εμφάνισης και να γίνει αποσπώμενη.

Ο Keisteri και ο Piispanen τονίζουν ότι η εμφάνιση πρέπει να έχει την «αίσθηση κινδύνου», για να ταιριάζει και με το μήνυμα του τραγουδιού, “No Rules“.

Όλη η ομάδα γνωρίζει ότι τώρα το μαθαίνουμε, αλλά στη σκηνή της Eurovision, ο Teemu θα κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η Φινλανδία με τους Windows95man και το “No rules” θα διαγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της Eurovision στον πρώτο ημιτελικό, την Τρίτη 7 Μαΐου .

Ποιος είναι ο Windows95Man

Ο Windows95man είναι μια ενσάρκωση της δεκαετίας του ’90, που απελευθερώνει έναν άλλοτε δειλό οικογενειάρχη από την καθημερινότητά του. Όλα ξεκίνησαν όταν τα βίντεο του Teemu Keisteri στο YouTube άρχισαν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα βίντεο κατέληξε ακόμη και σε μια διαφήμιση που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα NHL.

Το 2013, μια συναυλία DJ στο Flow Festival έφερε στη ζωή τον χαρακτήρα που είναι γνωστός ως Windows95man. Το κοστούμι του καλλιτέχνη του αποτελείται από ένα πολύ κομμένο σορτς φτιαγμένο από τον φίλο του Keisteri και ένα μπλουζάκι Windows95 που παραγγέλθηκε μέσω Διαδικτύου. Έκτοτε, ο Windows95man έχει εμφανιστεί στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του Ελσίνκι το 2022, ως εναρκτήριο act για τον Käärijä στο Helsinki Ice Hall και σε πολλές μικρότερες εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Φινλανδία, έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό, του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024, στις 7 Μαΐου. Μπορείτε να απολαύσετε την νικητήρια εμφάνιση του Windows95Man στο παρακάτω βίντεο:

 


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: Ilta-Sanomat

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *