ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΡΤ και ΡΙΚ αντιδρούν στην διεξαγωγή του Red Carpet της Eurovision 2024 την Κυριακή του Πάσχα!

Μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής η οποία όμως είναι πολύ σημαντική σας αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά το Eurovisionfun. Η ΕΡΤ και το ΡΙΚ και πιθανόν και άλλες δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις από ορθόδοξες χώρες, αντιδρούν στο πρόγραμμα των προβών και στην διεξαγωγή της τελετής του Red Carpet, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα, μία ιερή και σημαντική ημέρα για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.

Νωρίτερα το πρωί η EBU απέστειλε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβών στις 37 δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σε κοινή τους επιστολή η ΕΡΤ και το ΡΙΚ αναφέροντας αρχικά πως περίμεναν μεγαλύτερη κατανόηση από την EBU στον όλο αρχικό προγραμματισμό και να μην τοποθετήσουν τον φετινό διαγωνισμό έτσι ώστε οι πρόβες να συμπίπτουν με την Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους, ζήτησαν την εξαίρεση τους από την τελετή του Red Carpet που θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 5 Μαίου, αφού την ίδια ημέρα είναι η Κυριακή του Πάσχα για όλους τους Ορθοδόξους. Μετά το Ισραήλ που επίσης δεν θα παρευρεθεί στην εναρκτήρια θα λέγαμε τελετή του διαγωνισμού, αφού εκείνη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ολοκαυτώματος, δύο ακόμη αποστολές θα απέχουν από την εκδήλωση.

Τόσο η ελληνική, όσο και η κυπριακή αποστολή θα παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Μάλμε, γιορτάζοντας με κατάνυξη την σημαντική αυτή ημέρα για όλους τους Έλληνες. Την Κυριακή του Πάσχα η Μαρίνα Σάττι και η Silia Kapsis, θα βρεθούν κοντά στην ελληνική κοινότητα της πόλης, γιορτάζοντας με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα των Ελλήνων. ΕΡΤ και ΡΙΚ θεώρησαν πως η παρουσία των δύο καλλιτεχνών μία τέτοια ημέρα στο Red Carpet θα αποτελούσε προσβολή προς την εκκλησία και έτσι αποφάσισαν να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο, την πιο ίσως ιερή στιγμή του έτους για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Θυμίζουμε πως η Πωλίνα για τους ίδιους περίπου λόγους, ενώ είχε αρχικά επιλεγεί από την ΕΡΤ με το Wagon lit την Ελλάδα στην Eurovision 1986, μετά τις αντιδράσεις της εκκλησίας, απείχε εν τέλει από τον διαγωνισμό.

Η Ουκρανία και η Σερβία, επίσης ορθόδοξες χώρες προσανατολίζονται προς την ίδια στάση με αυτή της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ η Μολδαβία θα συμμετέχει κανονικά στο Red Carpet, παρά τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκληθούν από την τοπική εκκλησία εκεί.

Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεότερο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. bntfz
    bntfz says:

    Πολύ σωστή κίνηση, μπράβο κ στους 2!! Μάλιστα προβλέπω ήδη το πώς θα διαμορφωθούν οι αντιδράσεις από τους γνωστούς, βέβαια αν ήταν καμιά μουσουλμανική χώρα θα είχαν βγει ήδη οι γνωστοί άγνωστοι επιλεκτικοί και θα έκαναν μαθήματα σεβασμού για το ραμαζάνι και η EBU θα το είχε αναβάλλει με τη πρώτη…τι να πω…

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Δεν είναι μόνο η Κυριακή του Πάσχα αλλά είπατε ότι βγήκε το πρόγραμμα των προβών η δικιά μας πρόβα ποτέ θα είναι ? Φαντάζομαι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα φυσικά και δεν συμφωνώ με τον προγραμματισμό της ebu πρόβες και red carpet την περίοδο του ορθοδόξου Πάσχα

    Απάντηση
  3. Vasilis
    Vasilis says:

    Σιγά το πράγμα που η πρόβες θα γίνουν την μεγάλη εβδομάδα… είπαν κάτι η αποστολές;;; Πχ Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία, Σερβία…. Όχι εγώ δν εχω καθόλου θέμα που θα είναι μεγάλη εβδομάδα…

    Απάντηση
  4. S
    S says:

    Αναμενόμενη αντίδραση για την Κυριακή του Πάσχα. Αλλά συγνώμη τι σημαίνει όχι πρόβες την μεγάλη βδομάδα; Δεν δουλευει ο κόσμος της μεγάλη βδομάδα; Εκτός μεγάλης Παρασκευής δεν αντιλαμβάνομαι τον ντόρο.

    Απάντηση
  5. T.R
    T.R says:

    Turquoise carpet. To ixeran apo prin kai I ERT kai to RIK oti to pasxa fetos simpipti me tis pvoves kai ta event tis eurovision. As min pigenan. Apo tin stigmi pou simmetexis apodexese tous orous tis EBU. To 1994 o diagonismos pou episis itan Megalo Savvato (ara oi proves megali vdomada), pigan kanonika kai I ERT kai to RIK, tora antidroun?

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      1/4/2024
      Πρώτη Απριλίου….

      Πάντως το σωστό αυτό θα ήταν….είτε αρέσει σε πολλούς είτε όχι. Η Ελλάδα και η πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί τι να κάνουμε τώρα ….

      Παντε όσοι δεν θέλετε σε άλλα κράτη Πακιστάν, Ρωσία κτλ πιο ελεύθερα από εδώ…..

      Απάντηση
  6. Angelos-Fiip M.
    Angelos-Fiip M. says:

    Το θεμα της Πιστης και της Θρησκευτικοτητας ειναι προσωπικο και οχι δημοσιο!
    Ορθοδοξια δεν σημαινει Ελλαδα!
    Η Γιουροβιζιον δεν εχει καμια σχεση με την Εκκλησια!
    Επιτελους πια ποτε θα φτασετε στο 2024 ?

    Απάντηση
    • Απλά υποθέτω
      Απλά υποθέτω says:

      Η Ορθοδοξία όμως την αποκάλεσε πρώτα ως Ελλάδα, όπως είναι σήμερα, για αυτό θα ήταν καλό να προσέχουμε τι γράφουμε

      Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Μην ταραζεσαι αγαπητέ..
      Το άρθρο δεν ισχύει.

      Απλά πες μου μια διοργάνωση που έγινε Μ. Εβδομαδα των καθολικών…..καμία και πότε.

      Ηρέμησε θα εμφανιστεί πλάκα κάνουν….λόγω της ημέρας

      Άσε τους άλλους να μην είναι στο 2024 αλλά έχουν αντίληψη

      Απάντηση
      • Dinle
        Dinle says:

        Μα ο λόγος που η Γιουροβίζιον δε συμπίπτει συνήθως με το πασχα των καθολικών κ προτεσταντών είναι γιατι αυτά δεν είναι ποτε Μάιο, που συνήθως είναι η Γιουροβίζιον. Α, και για διοργάνωση που ζητάς, υπήρχε μια σίγουρα, αυτή του 1969.

        Απάντηση
  7. Orpheus
    Orpheus says:

    Σας έχω και καλύτερη ιδέα για πρωταπριλιά αλλά μάλλον έπρεπε να την είχα πει πιο νωρίς: Να βάζατε ότι η Σάττι για τους x, y λόγους δεν θα κατέβει εν τέλει Eurovision, ότι πχ τελευταία στιγμή κτ της στράβωσε και της κάπνισε να βγάλει νέο άλμπουμ ή πχ ότι όλο αυτό ήταν μια φάρσα που έκανε για να μην την κράζουν τα κανάλια σαν εκείνο που είχε πει για τους στίχους της το αξέχαστο “Η Eurovision, πλάκα κάνω”, κτ τέτοιο τέλος πάντων και ότι η ΕΡΤ για να καλύψει το κενό θα ξαναέστελνε το Βίκτωρα! Θα είχε πολύ γέλιο αυτό!

    Απάντηση
  8. Gus
    Gus says:

    Καλά είναι ψέμμα λόγω της ημερας οκ!
    Ας μην ταράζονται μερικοί….

    Πάντως κατά γενική ομολογία την Μ. Εβδομάδα των Καθολικών την σέβονται σε αντίθεση με την Μ. Βδομάδα των ορθοδόξων που σε όλες τις διοργάνωσης δεν την σέβεται κάνεις! Μπάσκετ, eurovision κτλ…απλά βρείτε μια διοργάνωση που να έχει γίνει Μ Εβδομαδα των καθολικών….καμία!

    Πάντως καλή 1απριλια….

    Ο σεβασμός είναι σεβασμός σε ότι κι αν πιστεύει κάποιος …..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *