Βόρεια Μακεδονία: Θιασώτες του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού οι δημιουργοί που υπογράφουν την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2020!

Νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε τον τίτλο της συμμετοχή της στην Eurovision 2020. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Vasil Garganliev στο Ρότερνταμ ονομάζεται You και το υπογράφουν οι Nevenka Neshkoska, Kalina Neshkoska και Alice Shrader, με τις δύο πρώτες να είναι αδερφές, μέλη της διασποράς της Βόρειας Μακεδονίας στις ΗΠΑ και απόφοιτες του μουσικού πανεπιστημίου του Barkley. Με δυσάρεστη έκπληξη ανακαλύψαμε ότι οι αδερφές Neshkoska είναι ακραία εθνικιστές, έχοντας εκφράσει κατά καιρούς τον “μακεδονικό” αλυτρωτισμό, ενώ είναι και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων της χώρας τους.

Πολλή προσοχή και εγρήγορση θα χρειαστεί τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από όλα τα ελληνικά μίντια που θα βρεθούμε τον Μάιο στο Ρότερνταμ, αφού φαίνεται ότι η επιλογή της δημόσιας της τηλεόρασης της γειτονικής μας χώρας καθόλου τυχαία δεν είναι.

Η φωτογραφία του άρθρου, είναι η φωτογραφία που χρησιμοποιεί ως φωτογραφία εξωφύλλου η Nevenk Neshkoska στο προφίλ της.

Οι δύο τους αντιτάχθηκαν σθεναρά απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας απαράδεκτη την αλλαγή της ονομασίας της χώρας τους, κάνοντας διεθνή αγώνα κατά του δημοψηφίσματος που προηγήθηκε, για την έγκριση της συμφωνίας.

Συμμετείχαν σε μία διεθνή καμπάνια, με άλλους καλλιτέχνες που επίσης αντετίθεντο στην Συμφωνία των Πρεσπών, φτιάχνοντας μάλιστα και σχετικό βίντεο, προπαγανδίζοντας απαράδεκτες θέσεις. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τον τίτλο We Are Macedonians, παρακάτω:

Η δράση τους όμως δεν σταματά εδώ, αφού έχουν γράψει εθνικιστικά τραγούδια και ύμνους για ομάδες. Χαρακτηριστικά έχουν γράψει τον ύμνο της Vardar, με στίχους που εξυμνούν την Μεγάλη Μακεδονία, σε βάρρος φυσικά της ελληνικής Μακεδονίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, ως δημόσιος φορέας δεσμεύεται από την Συνθήκη των Πρεσπών, για αλλαγή της ονομασίας που χρησιμοποιεί, μέχρι και σήμερα ουδεμία αλλαγή έχουν πραγματοποιήσει στα κοινωνικά τους δίκτυα, συνεχίζοντας να αποκαλούν την χώρα τους σκέτο Μακεδονία.

Τόσο εμείς, όσο και οι Διεθνείς Σχέσεις της ΕΡΤ που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα, θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και φυσικά θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε πράξη μας προσβάλλει.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Δυστυχώς δεν με εξέπληξαν τα γραφόμενα του άρθρου. Ανα τακτά διαστήματα έχουν εθνικιστικά παραληρήματα και φυσικά δεν αφήνουν τον διαγωνισμό της Eurovision εκτός. Πάντα ήταν… και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίζουν να είναι προκλητικοί.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *