Ελλάδα: Η αφιέρωση της Μαρίας Κουφοπούλου μετά το “Europe Shine A Light”!

Η διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο διαγωνισμό, Μαρία Κουφοπούλου προέβη σε μία ανάρτηση μέσα από το προφίλ της στο Facebook, αναφερόμενη στο Europe Shine A Light, αλλά και στα δύο χρόνια που έκλεισε στο τιμόνι της αποστολής μας στην Eurovision.

Σε προσωπικό τόνο όσο χρειάζεται, αλλά και πάντοτε δίνοντας την πρέπουσα σημασία και αξία στους συνεργάτες της, η Μαρία Κουφοπούλου αναφέρθηκε στα δύο χρόνια παρουσία της στην θέση της αρχηγού αποστολής, αλλά και στην επετειακή εκπομπή της EBU, Europe Shine A Light, που κατά κάποιο τρόπο αντικατέστησε τον διαγωνισμό που φέτος ακυρώθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όταν πριν από δύο χρόνια ανέλαβα τις Διεθνείς Σχέσεις της ΕΡΤ δεν γνώριζα ότι η συμμετοχή στη διοργάνωση του Διαγωνισμού της Eurovision θα αποτελούσε τόσο μεγάλο, σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων κομμάτι της δουλειάς μου. Γνώρισα επαγγελματίες και ερασιτέχνες του Τύπου που ασχολούνται με τον θεσμό και, αν και δεν το συμμερίζομαι πάντα, αγαπώ και σέβομαι το πάθος τους και την αφοσίωσή τους σε κάτι που αγαπούν πολύ! Πέρυσι ως Head of Dellegation της Ελληνικής Συμμετοχής είχα την τεράστια ευθύνη να συνοδεύσω τους ανθρώπους μας και το “όραμά” μας στο Τελ Αβίβ. Φέτος μας προλάβανε οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώσαμε και ζούμε ακόμη αν και σε μικρότερη ένταση. Ο Διαγωνισμός ματαιώθηκε. Ένα show αντικατέστησε το “κενό” στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Είναι βέβαιο ότι δεν είναι το ίδιο. Γιατί σημασία έχει -πέρα από τα ρυθμικά τραγούδια, την ευρηματική σκηνική παρουσία, τα αστραφτερά κοστούμια και τις extravaganza συμπεριφορές στα πάρτι και στο bubble- η ΕΠΑΦΗ, η ανθρώπινη, η κοινωνική, η φιλική, η ερωτική επαφή που τόσο λείπει από όλους μας… από την άλλη, και έτσι, μαθαίνουμε πολλά για τον εαυτό μας και τους άλλους… ας είμαστε προσεκτικοί και όλα θα περάσουν… εκτός ίσως -και το ελπίζω- από τις σχέσεις που δημιουργούμε σε δύσκολες και απαιτητικές περιόδους της ζωής μας… χαίρομαι γιατί αξιώθηκα με πράγματι καλούς και ικανούς συνεργάτες! στο βίντεο ενός από αυτούς, του Άγι Μενούτη, βρίσκεται συμπυκνωμένη η κεντρική ιδέα του show που είδαμε όπως και αυτή του Διαγωνισμού. Να το χαρείτε…

Εμείς από την μεριά μας να ευχαριστήσουμε την Μαρία Κουφοπούλου, αλλά και όλη την διευθύνση των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, όπως και όλους όσους εργάστηκαν στο φετινό project για την Eurovision, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, αλλά και για την επαγγελματική διευθέτηση όλων των ζητημάτων.

Ελπίζουμε το 2021 να έρθουν έτσι τα πράγματα, ώστε να ζήσουμε τον διαγωνισμό της Eurovision, όπως τον ζούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και όπως οφείλει να είναι. Ένα μεγάλο πάρτι αφιερωμένο στην μουσική και την συναδέλφωση των λαών και των διαφόρων πολιτισμών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *