Σουηδία: Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η πόλη διεξαγωγής της Eurovision 2024!

Με τη νίκη της Σουηδίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ξεκίνησε και η κούρσα διεκδίκησης της διοργάνωσης από πολλές πόλεις ανά τη Σουηδική επικράτεια. Αυτή η κούρσα φαίνεται να τερματίζει την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουλίου, οπότε και η τελική ανακοίνωση αναμένεται να λάβει χώρα.

Σύμφωνα με την Göteborgs-Posten, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, το SVT θα ανακοινώσει την πόλη η οποία και θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision το 2024. Αυτό σημαίνει ότι σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τώρα, θα γνωρίζουμε ποια από τις πόλεις που υπέβαλαν πρόταση, θα επιλεχθεί για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τον επόμενο χρόνο.

Ποιες, όμως, είναι οι υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση της Eurovision 2024;

  • Μάλμε

Το Μάλμε έδειξε από την αρχή σημαντικό ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης, καταθέτοντας τελικά υποψηφιότητα. Έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 1992 και το 2013, μετά την πρώτη νίκη της Loreen στον διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής, το Μάλμε ίσως να έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

  • Στοκχόλμη

Φυσικά και η Στοκχόλμη έχει καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2024, με την κατάθεση της υποψηφιότητας να προετοιμάζεται ήδη από τη νίκη της Loreen στο Melodifestivalen τον Μάρτιο.

Η Στοκχόλμη, ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα που μπορεί να κρατήσουν τον διαγωνισμό μακριά της. Το κυριότερο πρόβλημα αφορά τον χώρο διεξαγωγής.

Τo Friends Arena είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει δύο συναυλίες της Taylor Swift στις 17 και 18 του Μάη και η Tele2 Arena θα φιλοξενεί καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις των ομάδων AIK και Hammarby Fotboll.

Επίσης, η υποβολή της πρότασης της Στοκχόλμης φαίνεται να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός προσωρινού σταδίου από την αρχή στο Frihamnen Port, το οποίο και θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό και 11-15 χιλιάδες θεατές και μετά από λίγο καιρό θα αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με την Aftonbladet, το παραπάνω σχέδιο έχει συναντήσει αντιδράσεις από την πολιτική ομάδα των Μετριοπαθών. Συγκεκριμένα ο Dennis Wedin, αναφέρει ότι:

Είναι ανεπίτρεπτο οι φορολογούμενοι πολίτες στην Στοκχόλμη να αναγκαστούν να πληρώσουν για την κατασκευή ενός νέου σταδίου για τη Eurovision, ενώ υπάρχουν στοιχειώδεις δημοτικές δραστηριότητες που χρειάζονται άμεση χρηματοδότηση, ιδίως στη δύσκολα οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Ακούγεται πραγματικά ακατάλληλο.

  • Γκέτεμποργκ

Το Γκέτεμποργκ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας κατέθεσε από πλευράς της υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2024. Έχει φιλοξενήσει μόνο μια φορά τον διαγωνισμό, το 1985 και όλα συνηγορούν πως δε θα καταφέρει να τον διοργανώσει ούτε του χρόνου.

Αυτό συμβαίνει διότι το Scandinavium, το οποίο θα ήταν και χώρος διεξαγωγής της Eurovision αν επιλέγονταν το Γκέτεμποργκ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεχνικές προδιαγραφές μιας σύγχρονης διοργάνωσης. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, έχει απορριφθεί ξανά η πρότασή του από την EBU.

Η πόλη, βέβαια, επιθυμεί πολύ αυτή τη διοργάνωση με τον δημοτικό σύμβουλο Daniel Bernmar να δηλώνει ότι η διοργάνωση θα επωφελήσει και τους πολίτες του Γκέτεμποργκ αλλά και την πολιτιστική ζωή της πόλης.

  • Όρνσκολντσβικ

To Όρνσκολντσβικ δεν έχει φιλοξενήσει ξανά τον διαγωνισμό της Eurovision. Το Övik είναι μια μικρή πόλη στον Βορρά της Σουηδίας με με περίπου 33 χιλιάδες κατοίκους.

Φέτος, φιλοξένησε τον ημιτελικό του Melodifestivalen στο Hägglunds Arena, ένα εμφανώς μικρότερο στάδιο εν σχέσει με τα υπόλοιπα που χρησιμοποιήθηκαν. Ως απάντηση στο πρόβλημα της διαμονής των αποστολών αλλά και όλων των παρευρισκομένων, η δημοτική αρχή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κρουαζιερόπλοια τα οποία θα βρίσκονται αραγμένα στο λιμάνι της πόλης.

Άλλωστε πρόβλημα με την εύρεση διαμονής υπήρχε και με τη διοργάνωση του ημιτελικού του Melodifestivalen τον Μάρτιο με πολύ υψηλές τιμές και με μη αξιοπρεπή καταλύματα.

https://www.youtube.com/watch?v=BE2Fj0W4jP4

Ποια πόλη πιστεύετε ότι θα διοργανώσει τη Eurovision 2024; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις γύρω από τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

Πηγές: Göteborgs-PostenSVTAftonbladet

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *