Κύπρος: Με την Silia Kapsis και ένα τραγούδι του Δ. Κοντόπουλου στην Eurovision 2024!

Αυτό που ήταν το κοινό μυστικό εδώ και ημέρες έγινε πλέον και επίσημο. Το ΡΙΚ πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του προγράμματος, ανακοίνωσε πως την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στην Eurovision 2024, η Silia Kapsis με ένα τραγούδι μάλιστα του Δημήτρη Κοντόπουλου! Αυτή θα είναι η όγδοη διαφορετική χώρα που εκπροσωπεί στον διαγωνισμό ο διακεκριμένος Έλληνας δημιουργός και η πρώτη φορά που θα τον δούμε με τα κυπριακά χρώματα!

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Αποκλειστικά μέσα από το Eurovisionfun διαβάσατε πως η Κύπρος και για την Eurovision 2024 θα επέλεγε τον εκπρόσωπό του με απευθείας ανάθεση. Φυσικά και το όνομα της Silia Kapsis ήταν γνωστό στους αναγνώστες μας, αφού εδώ και καιρό σας είχαμε προϊδεάσει για την επιλογή της από το ΡΙΚ.

@eurovisionfn It’s @SILIA for Cyprus 2024 ❤️ good luck girl ❤️#eurovision #fyp #fy #eurovisiontiktok #eurovision2024 #eurovisioncyprus #viralvideo ♬ πρωτότυπος ήχος – Eurovisionfn

Η επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ με την οποία γνωστοποιήθηκε ο δεύτερος καλλιτέχνης του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision κοινοποιήθηκε πριν από μερικά μόλις λεπτά.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την κυπριακής καταγωγή, δημοφιλή τραγουδίστρια Silia Kapsis, που γεννήθηκε και διαμένει στην Αυστραλία. Η Silia θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου.

Όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός του 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον προσεχή Μάιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ποια είναι η Silia Kapsis;

H Silia Kapsis είναι ήδη γνωστή στους αναγνώστες του Eurovisionfun, αφού ήταν και μία από τις προτάσεις μας αυτό το καλοκαίρι για την ελληνική εκπροσώπηση στον επόμενο διαγωνισμό. Μάλιστα ήταν η νικήτρια του poll μας, με ποσοστό μεγαλύτερου του 36%!

Με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας της, θα είναι μόλις 17 τον Μάιο στο Μάλμε, η Silia Kapsis είναι ιδιαιτέρως γνωστή στην Αυστραλία όπου και διαμένει, αφού έχει την δική της εκπομπή στην τηλεόραση, στο Nickelodeon Australia!

Τραγουδάει και χορεύει εκπληκτικά, ενώ όπως είχε αποκαλύψει στο Eurovisionfun το μεγάλο της παιδικό όνειρο ήταν να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision.

Το βιογραφικό της

Η Silia είναι τραγουδίστρια κυπριακής και ελληνικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Δίνει παραστάσεις από την ηλικία των 4 ετών και έχει εκτεταμένη εκπαίδευση με ελίτ καλλιτέχνες στην κορυφή των αντίστοιχων πεδίων τους.

Έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, ήταν αποδέκτης της υποτροφίας του Village Nation Performing Arts College για όλους -Στρογγυλός εκτελεστής τριπλής απειλής.

Ως Τραγουδίστρια:

Η Silia ήταν η τραγουδίστρια της Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC) σε πολυάριθμες εκδηλώσεις υψηλού κύρους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Hollywood Star, Alex Russell στην 30ή εκδήλωση γενεθλίων του στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, η παράσταση αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η αγάπη της για τη μουσική άνθισε όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της τραγούδι, Who Am I?, το οποίο έγραψε και συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών. Στη συνέχεια, η Silia κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι της, No Boys Allowed τον Μάρτιο του 2023 με το τελευταίο της τραγούδι, Disco Dancer να κυκλοφορεί τον Μάιο του 2023. Το επόμενο σινγκλ της πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023.

Ως Χορεύτρια:

Η Silia έχει χορέψει με παγκοσμίου φήμης χορογράφους, παίζοντας στις παγκόσμιες εκθέσεις χορού τους στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, επιλέχθηκε για την ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες, χόρεψε με τον Stephen tWitch Boss στο Jennifer Hudson Show και εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ χορού που παράγεται από το Taboo από τους Black-Eyed Peas. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της στον χορό, η Silia έχει επίσης βραβευτεί με πολλά βραβεία και υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης υποτροφίας BuildaBeast 2019 Sydney Scholarship.

Ως Ηθοποιός:

Ως ηθοποιός επιλέχτηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, Zoe, στην πρώτη της μικρού μήκους ταινία, Pearly Gates, έχει δουλέψει σε διάφορα τηλεοπτικά έργα για το Nickelodeon. Πιο πρόσφατα, η Silia ήταν μία από τους τακτικούς οικοδεσπότες Nick News του Nickelodeon, που είδε την ομάδα της να είναι υποψήφια για το Nickelodeon Kid’s Choice Award το 2023.

Έχει μεγαλώσει και με την ελληνική παιδεία, ενώ επισκέπτεται πολύ συχνά την χώρα μας. Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής, ο οποίος είχε μία σημαντική πορεία στο τραγούδι, συνεργαζόμενος ακόμα και με τον Νίκο Καρβέλα. Η μητέρα της είναι από την Θεσσαλονίκη, την οποία η Silia επισκέπτεται πολύ συχνά για να δει τον παππού και την γιαγιά της, που μένουν εκεί.

Μία ιστορία παρόμοια με την Stefania

Η ιστορία της Silia Kapsis μοιάζει πάρα πολύ με αυτή της Stefania, που επελέγη από την ΕΡΤ το 2020 σε ηλικία επίσης 17 ετών, για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο διαγωνισμό.

Όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα στον Δημήτρη Κοντόπουλο, στο οποίο ζητούσε να συνεργαστούν και να κάνουν έναν τραγούδι για το διαγωνισμό. Αμφότερες συστήθηκαν στην συνέχεια στο ελληνικό κοινό μέσα από το Eurovisionfun, που τις προτείναμε για την Eurovision, ενώ κέρδισαν και το αντίστοιχο poll, που περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις μας και συμμετέχουν χιλιάδες αναγνώστες μας.

Το καλοκαίρι η Silia ήταν στην Αθήνα, στο studio του Δημήτρη Κοντόπουλου, όπου όπως σας είχαμε αποκαλύψει ηχογράφησε ένα τραγούδι το οποίο αφορούσε την Eurovision. Τότε προφανώς δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, το τραγούδι όμως αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε είναι το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2024.

Με οδηγό την επιτυχία του Andrew Lambrou

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το ΡΙΚ εμπιστεύεται την εκπροσώπηση της Κύπρου στο διαγωνισμό, σε έναν ομογενή καλλιτέχνη από την Αυστραλία. Ο Andrew Lambrou φέτος έφερε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια και όλοι ελπίζουν πως με την Silia Kapsis θα βρεθούν ακόμα ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Φυσικά ενθουσιασμένοι είμαστε και όλοι εμείς εδώ στο Eurovisionfun που πιστέψαμε σε αυτό το φρέσκο και ταλαντούχο κορίτσι από την αρχή. Αυτή είναι η τρίτη νικήτρια του poll μας τα τελευταία χρόνια που πάει στην Eurovision μετά την Stefania και την Amanda και είμαστε 100% σίγουροι πως και η Silia θα έχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την παράδοση ήταν η περσινή χρονιά, όπου η Melissa Mantzoukis αν και κέρδισε στο poll μας, ήταν τελικά δεύτερη στην επιλογή της ΕΡΤ, με τα γνωστά φυσικά αποτελέσματα στο Λίβερπουλ, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε …

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

Ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι συνεργάτες;

Εύλογα αναμένουμε τον Ηλία Κοκοτό να ασχοληθεί ενεργά με την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024. Τώρα όσο αφορά τους υπόλοιπους συνεργάτες, η ομάδα του ΡΙΚ αν και έχει ήδη κάνει τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις της, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η Κύπρος να παρουσιάσει ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα, με μία εμφάνιση για την οποία όλοι θα νοιώθουν υπερήφανοι και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με την ανακοίνωση αυτή μπαίνει επισήμως τέλος και σε όλη την ιστορία με το Fame Story, που δεν περπάτησε τελικά και δεν θα χρησιμοποιηθεί όπως αντιλαμβάνεστε ως μέθοδος επιλογής του καλλιτέχνη για το διαγωνισμό της Eurovision. Τα προβλήματα που ανέκυψαν ήταν πολλά και έτσι το ΡΙΚ κατέφυγε στην προσφιλή για το ίδιο απευθείας ανάθεση, με μία καλλιτέχνιδα και ένα τραγούδι που όπως μας λένε τους προσφέρει μεγάλη σιγουριά.

Aπόψε στις 22:15 η αγαπημένη σας παρέα θα είναι LIVE για να σχολιάσουμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες για την συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2024!

Το ταξίδι για την Silia Kapsis και τον Δημήτρη Κοντόπουλο μόλις ξεκινά και όλοι γνωρίζετε πως θα το παρακολουθήσετε λεπτομερώς μόνο στο Eurovisionfun!

 

Κύπρος, Silia και Δημήτρη καλή επιτυχία!

 

 

23 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vasilis
    Vasilis says:

    Αν και δεν έχουμε ακούσει ακόμα το τραγούδι, πιστεύω ότι η Κύπρος φέτος όχι απλά θα πάει καλύτερα αλλά θα σαρώσει κιόλας. Ένα νέο φρέσκο και ταλαντούχο κορίτσι που ο θεός της δώσε όλα απλόχερα. Φωνάρα, καταπληκτική στο χώρο ( καλύτερα από Φουρέιρα) και και με άλλες καλλιτεχνικές δυνατότητες. Πάμε Silia, πάμε δυνατά Κύπρος!!
    Εσύ ΕΡΤουλα τι νέα;;

    Απάντηση
    • Π.Λ.
      Π.Λ. says:

      Α καλά εσείς όλοι θαύετε την ΕΡΤ για μια κακή επιλογή η οποία ήρθε μετά από δύο 10άδες και κάνετε λες και στην Κύπρο όλα πήγαν ρολόϊ ΠΑΡΟΛΟ το όλο φιάσκο με το fame story που εκεί το ΡΙΚ απλώς έκανε ότι έλεγε η Panik Records και ΠΑΡΟΛΟ που θα ανακοίνωναν τον καλλιτέχνη και μια εβδομάδα μετά παρόλο που μάλλον τους πήρε ο ύπνος. Αλλά φαντάζομαι όλα αυτά δε μετράνε γιατί και πάλι EΡT baaaad

      Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο αλλά δεν μπορώ να μη επισημάνω ότι ο Κοντόπουλος μετά τη συμπεριφορά που του επιφύλαξε φέτος η ΕΡΤ αποφάσισε να τους γυρίσει την πλάτη και καλά τους έκανε . Εν τω μεταξύ η ΕΡΤ κινεί κάποιες διαδικασίες για την δική μας η συμμετοχή η ακόμα βρίσκεται σε θερινή ραστωνη ?

    Απάντηση
  3. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο! Η Silia φαίνεται πολύ ταλαντούχα και πιστεύω ότι ο Κοντόπουλος θα δημιουργήσει ένα πολύ καλό τραγούδι. Αν το τραγούδι είναι καλό και χορευτικό και η χορογραφία πολύ καλή (μιλάω για επίπεδο πάνω κάτω της Noa τουλάχιστον) τότε πιστεύω η Κύπρος βλέπει όχι μόνο δεκάδα, αλλά και πεντάδα.

    Απάντηση
    • Vasilis
      Vasilis says:

      Τι εννοείς;; Ποιός είπε κάτι για τη Μελίσσα;; Αφήστε την κοπέλα ήσυχη μωρέ. Είναι άδικο αυτό που της κάνουν κάποιοι. Δεν φτάνει όλα αυτά που τράβηξε με την ΕΡΤ και έχασε την εκπροσώπηση.

      Απάντηση
  4. Music -Man
    Music -Man says:

    Ολόψυχα καλή επιτυχία στην ταλαντούχα πιτσιρίκα, και στην Κύπρο μας. Κάτι θα είδαν σε αυτήν οι άνθρωποι του ΡΙΚ και ο Κοντόπουλος, που πρώτη φώτα γράφει για την μεγαλόνησο! Όλο θα είναι πάνω της βέβαια, και αυτό είναι καλό. Γιατί η μικρή το χει. Με το καλό λοιπον.

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Pretend to be shocked!
    Εξαιρετική επιλογή! Φωνή, νιάτα, staging, ομάδα! Ο,τι δηλαδή είχε και ο Βίκτωρας…Νοτ!
    Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια θέση στη δεκάδα. Και τι έγινε που φέτος οι καραγκιοζηδες της ΕΡΤ της το στέρησαν φέτος; Του χρόνου η Κύπρος μας θα είναι ακόμα ψηλότερα και εύχομαι η Ελλάδα, εφόσον συνεχίζουν να φυσάνε αδιάφορα στο ραδιομέγαρο να σημειώνει σερί αποκλεισμών και φυσικά σερί αρνητικών τηλεθεασεων!
    Καλή επιτυχία Συλια!
    Καλό αποπατο να έχεις αγαπητή ΕΡΤ! Το αξίζεις.

    Απάντηση
  6. Ελεν
    Ελεν says:

    Θα παει η Έλενα Παπαρίζου. Πιθανότατα λόγω ότι γίνεται και στην Σουηδία. Βέβαια χρωστάνε μία Συμμετοχή Επιπλέον και στην Καλομοίρα λόγω 2008 3 θέση λόγω 2009 Η Ελλάδα μπήκε σε Επιτήρηση Αν θυμάστε και δεν μας δωσανε την πρώτη θέση οπότε μάλλον η Καλομοίρα θα είναι η Συμμετοχή. για την χώρα μας. Αουτσάιντερ. Πάλι κάποια Άγνωστη. ?

    Απάντηση
    • Τina
      Τina says:

      Η Παπαρίζου έχει εκδηλώσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον της για μια ακόμη συμμετοχή στη Γιουροβίζιον εφόσον υπάρχει ένα πολύ καλό τραγούδι πάντως αν μας ξαναεκπροσωπουσε μια καλή ευκαιρία θα ήταν είτε φέτος η του χρόνου που θα γιορτάζει 20 χρόνια από τη νίκη με το number one αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να συμβει

      Απάντηση
  7. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Επειδη βλέπω γίνεται μεγαλη συζητηση με το αν μπορει ή δεν μπορεί να πάει η Silia με το Liar και τα περισσοτερα απο οσα γράφονται δεν ισχυουν. Το liar διέρρευσε από ηχογραφηση στο κινητο, κάπου στα 20 δευτερολεπτα του τραγουδιου, το μισο ρεφραιν για την ακριβεια. Δεν ηταν εμπορικη κυκλοφορια που ειναι κάτι που απαγορευεται. Προφανως αν παει με το liar θα το αλλαξουν λιγο στο σημειο αυτο και μια χαρα θα πάει. Εχουν υπάρξει χειροτερες περιπτωσεις απο το liar, οπως η Jamala που ειχε τραγουδησει σε συναυλια και υπήρχε στο youtube το 1944 πριν την 1η Σεπτεμβριου του 2015 ή η ιταλικη συμμετοχη του 2018 που ειχε κυκλοφορησει απο τον ιδιο συνθετη μερος του τραγουδιου σε άλλο τραγουδι κ πολλα αλλα. Οποτε αν θέλησει η Silia και η ομάδα να πάει με το Liar μια χαρα μπορεί να πάει.

    Απάντηση
  8. Μάριος
    Μάριος says:

    Η πολλοστή Κυπριακή συμμετοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “κυπριακή” με την εντελώς διασταλτική έννοια του όρου, αφού έχουν από ελάχιστη έως καμία σχέση με την Κύπρο. Ορθώς οι καλλιτέχνες της Μεγαλονήσου καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την στάση του ΡΙΚ για πλήρη απαξίωσή τους. Και να έφερνε και κανένα σπουδαίο αποτέλεσμα όλο αυτό, πέραν του 2018…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *