Ισπανία: Διαφωνίες κοινού και υποψηφίων για την κατανομή των τραγουδιών

Λίγος καιρός έχει απομείνει μέχρι το τέλος του Operación Triunfo 2018 και την ανάδειξη του νικητή, όμως υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από πλευράς του κοινού, αλλά και των υποψηφίων σχετικά με την κατανομή των τραγουδιών.

Συνολικά 17 τραγούδια θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, όμως μόνο 13 σπουδαστές, από τους συνολικά 16 που ήταν αρχικά, τίθενται υποψήφιοι (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι κάποιοι εκ των σπουδαστών θα ερμηνεύσουν πέραν του ενός τραγουδιού, αφήνοντας τους Dave, Africa, και Alfonso χωρίς τραγούδι, και έτσι δεν μπορούν να τεθούν ως υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της χώρας τους στον διαγωνισμό. 

Ποια η αντίδραση των σπουδαστών

Με ένα στίχο του τραγουδιού του Operación Triunfo 2018 Somos επέλεξε να απαντήσει ο Damion, ένας εκ των φετινών σπουδαστών που αποχώρησε νωρίς, αναφέροντας ότι “Πίστευα ότι όλοι μαζί θα χτίσουμε την πόλη”.

https://twitter.com/damionot2018/status/1072500942027808773?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1072500942027808773&ref_url=https%3A%2F%2Fecoteuve.eleconomista.es%2Fprogramas%2Fnoticias%2F9575776%2F12%2F18%2FEl-enfado-de-Alfonso-Africa-y-Dave-por-ser-excluidos-de-Eurovision-No-hay-festival-para-3-de-los-16-triunfitos.html

Ο Alfonso, ένας εκ των τριών σπουδαστών που δεν έχουν τραγούδι, δήλωσε πως “προφανώς δεν υπάρχει Eurovision Gala για τους 3 από τους 16 σπουδαστές”. Η Africa επέλεξε να απαντήσει με μια εικόνα GIF.

Ο τρίτος σπουδαστής που έμεινε χωρίς τραγούδι, ο Dave, αφήνει αιχμές εναντίον του παιχνιδιού με ειρωνικά σχόλια “Να είστε έξω από καρναβαλίστικα ανέκδοτα, ευχαριστώ για τα μηνύματα της υποστήριξης, αλλά έτσι είναι και δεν μπορεί να αλλάξει. Συνεχίστε έτσι και θα τα πούμε σύντομα”.

Ποια η αντίδραση της κριτικής επιτροπής

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπάρχουν αντιδράσουν και εκ μέρος του κοινού, ενώ η τραγουδίστρια Zahara, μία εκ των μελών της επιτροπής επιλογής των τραγουδιών, αναφέρει το εξής:

Από το σαλόνι μου ξέρω πως φαίνεται εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις τραγούδια που ταιριάζουν σε όλους τους σπουδαστές. Μπορεί ο Miki να έχει περισσότερα επειδή οι δημιουργοί να είχαν περισσότερα τραγούδια για αυτόν, αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς, και από όλα τα τραγούδια που στάλθηκαν, να μην ταιριάζει στο προφίλ του ενός ή του άλλου.

Παρ’ όλα αυτά, η Zahara κατανοεί την απογοήτευση του κοινού, αφού “ένοιωθαν το πρόγραμμα σαν δικό τους”

Οι κανόνες είναι αυτοί και πρέπει να συμβιβαστούν με αυτό.

Συμπληρώνοντας, είπε πως την ίδια αντίδραση θα είχαν εάν τελικά η Africa, ο Dave ή ο Alfonso είχαν ένα τραγούδι που δεν ταίριαζε στο μουσικό τους στιλ. Σε αυτό που διαφώνησε η Zahara, είναι το γεγονός πως το κανάλι αποφάσισε πως το κοινό θα ακούσει μόνο 1 λεπτό από το κάθε τραγούδι και να ψηφίσει.

Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Είναι λάθος ότι μόνο ένα λεπτό θα δημοσιοποιηθεί, πως μπορείς να κρίνεις ένα τραγούδι ακούγοντας μόνο ένα λεπτό;

Τέλος, η τραγουδίστρια αναφέρει πως δεν υπάρχουν και πολύ καλά τραγούδια, και το επίπεδο ήταν δίκαιο.

Δεν υπάρχουν και πολύ καλά τραγούδια, το επίπεδο ήταν δίκαιο, έτσι; Τα άκουσα όλα και θα μου άρεσε να βρω μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερη ποιότητα. Μου φαίνονταν το ένα παρόμοιο με το άλλο, αλλά όλα φαίνονταν ότι τα είχα ακούσει ξανά, δεν υπήρχε κάποιο που να είπα “Ουάου!”

Πότε θα ακούσουμε τα τραγούδια του Eurovision Gala;

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες θα ηχογραφήσουν ένα demo των τραγουδιών που τους έχουν δοθεί.

Ένα μόλις λεπτό από το κάθε demo θα γίνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης, αμέσως μετά τον τελικό του OT 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου. Τα τραγούδια θα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο για δύο εβδομάδες. Το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει το αγαπημένο του, και τα τρία πρώτα σε ψήφους θα προκριθούν στο Eurovision Gala.

Ακολούθως μια ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από δύο καθηγητές της ακαδημίας, δύο εκπροσώπους της RTVE και έναν εκπρόσωπο της RTVE Digital, θα αξιολογήσει τις υπόλοιπες 14 συμμετοχές και θα επιλέξουν ακόμα 7 προκειμένου να διαγωνιστούν με τα τρία τραγούδια που επιλέχθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, στο Eurovision Gala μέσα στον Ιανουάριο.

Η τελική απόφαση για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2019 τον προσεχή Μάιο στο Ισραήλ θα επιλεγεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Πηγή: formulatv.comecoteuve.eleconomista.es(1), ecoteuve.eleconomista.es(2)

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *