Editorial: Το ξύπνημα της ΕΡΤ ενοχλεί!

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα άρθρο σε πρωτοεμφανιζόμενο ελληνικό site, το οποίο μεταφράστηκε παράλληλα σε αγγλόφωνο ιστότοπο που ασχολείται με τον διαγωνισμό (αντιγράφοντας απλά άρθρα άλλων ιστοσελίδων), και αφορά την επίσκεψη της Stefania στην Αθήνα και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσει.

Αρχικά θα πρέπει να τονιστεί ότι η Stefania έρχεται για επαγγελματικούς λόγους, όπως αναφέραμε και εμείς στο σχετικό μας άρθρο. Δεν είναι καν η περίοδος του διαγωνισμού και ως εκ τούτου το πρόγραμμα της θα αφορά κατά βάση την ηχογράφηση των πέντε τραγουδιών, που θα υποβάλει η ομάδα της στην ΕΡΤ, για την ανάδειξη της συμμετοχής μας στην Eurovision 2021.

Είναι επίσης αυτονόητο πως η Eurovision ως project και πρόγραμμα της ΕΡΤ, έχει το προβάδισμα σε όλα όσα αφορούν τον διαγωνισμό και την ελληνική συμμετοχή. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως σε κάποιους (ιδιαίτερα τα ιδιωτικά κανάλια που ασχολούνται τόσα χρόνια με την Eurovision), αυτό έχει ενοχλήσει.

Ενοχλεί η απόφαση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ήδη από το 2019, να αξιοποιήσει εμπορικά και τηλεοπτικά το πρόγραμμα που της δίνει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη τηλεθέαση, γιατί απλούστατα είχαν συνηθίσει αλλιώς. Είχαν συνηθίσει με μία ΕΡΤ σχεδόν αδιάφορη τα τελευταία χρόνια, που ό,τι κάνει, το κάνει από αγγαρεία, δεν έχει ανταγωνιστικό πρόγραμμα, δεν την ενδιαφέρει να “περιφρουρήσει” όσα της ανήκουν και όσα μπορεί να αξιοποιήσει τηλεοπτικά.

Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι αυτό αλλάζει. Η ΕΡΤ μετά από χρόνια στην φετινή τηλεοπτική σεζόν παράγει νέο πρόγραμμα, ενώ και σε ότι αφορά τον Διαγωνισμό της Eurovision συνεχίζει την στρατηγική που ξεκίνησε από το 2019, θέλοντας να έχει πρώτη όπως δικαιούται, όσα αφορούν την εκπρόσωπο και την συμμετοχή μας.

Το να μέμφονται την ΕΡΤ επειδή πράττει ό,τι θα έπραττε και κάθε άλλο τηλεοπτικό κανάλι, να έχει δηλαδή πρώτη μέσα από την συχνότητα της, τον καλλιτέχνη που την εκπροσωπεί σε έναν διαγωνισμό που συμμετέχει, είναι ότι πιο αστείο και σαθρό σαν επιχείρημα. Φανταστείτε πχ ένας ηθοποιός από τις Άγριες Μέλισσες, που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 και σημειώνει τόσο μεγάλη τηλεθέαση, να μην έδινε την πρώτη του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 αλλά σε ένα άλλο κανάλι. Τι είδους απαίτηση είναι αυτή και το κυριότερο πόσο αστείο κάποιος να κατηγορεί την ΕΡΤ για αυτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

2 years Anniversary ❤️ I love you @jannesheuvelmans 😍❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_) στις

Μιλώντας με ανθρώπους στην ΕΡΤ που ασχολούνται με το project Eurovision μας τόνισαν ότι ως δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν σε δική τους εκπομπή κατά προτεραιότητα την Stefania, με μια παραγωγή και concept που θα ταιριάζει στην εταιρεία και στην εικόνα που επιθυμούν να δείχνουν προς τα έξω. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όσα μας είπαν από την Dream Team:

Έχοντας συνεργασθεί με πολλές χώρες και έχοντας μεγάλη εμπειρία από τον διαγωνισμό, γνωρίζουμε ότι πάντοτε η εκάστοτε δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει προτεραιότητα και αποκλειστικότητα για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του καλλιτέχνη. Σαφώς το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της Stefania, όπου θα εμφανισθεί αρχικά στο φλΕΡΤ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια που επιθυμούν να έχουν μία συνέντευξη με την εκπρόσωπο μας, δεν θα έχουν την δυνατότητα. Μας χαροποιεί και μας ικανοποιεί απόλυτα το μεγάλο ενδιαφέρον που συνεχίζει να υπάρχει για την Stefania και την συμμετοχή μας. 

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η Dream Team ανέκαθεν έχει μία άριστη σχέση με τα media, ιδιαίτερα της χώρας μας- για ευνόητους λόγους και δεν θα επέτρεπαν να δημιουργηθεί η οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Όπως αντιλαμβάνεστε Eurovision στην Ελλάδα χωρίς γκρίνιες δεν υπάρχει και έτσι και φέτος ξεκινάμε δυναμικά!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών της Stefania για την Eurovision 2021!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Αν η ΕΡΤ είχε πάρει πραγματικά στα σοβαρά τον διαγωνισμό θα είχε καταφύγει σε άλλες επιλογές, τόσο ως προς την ποιότητα και το καλλιτεχνικό εκτόπισμα των υποψηφίων, όσο και ως προς τις διαδικασίες επιλογής της συμμετοχής. Αντίθετα, βλέπουμε ανέμπνευστες και τετριμμένες επιλογές καλλιτεχνών και τραγουδιού. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν όταν δεν πιστοποιούνται από όντως φρέσκιες και τολμηρές ιδέες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *