Eurovision 2021: Το παζλ έχει σχεδόν συμπληρωθεί!

Την εβδομάδα που μας πέρασε ακόμη δύο χώρες επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους και ξεκαθάρισαν τις προθέσεις, ως προς τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου τους για την Eurovision 2021. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο από έξι χώρες, δεν γνωρίζουμε αν θα αναζητήσουν νέο καλλιτέχνη ή θα δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στον φετινό τους εκπρόσωπο.

Μετά τις ανακοινώσεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας το κοντέρ γράφει:

✔️21 χώρες να έχουν επιβεβαιώσει τον καλλιτέχνη της Eurovision 2020 και για τον επόμενο διαγωνισμό

❌14 χώρες να προβαίνουν σε νέα αναζήτηση καλλιτέχνη

❓6 χώρες να μην έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους

Ας δούμε αναλυτικά πως έχει η κατάσταση:

Oι 21 επιβεβαιωμένοι καλλιτέχνες

21 χώρες επιβεβαίωσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον καλλιτέχνη που είχαν επιλέξει για την Eurovision 2020 και στον επόμενο διαγωνισμό. Εδώ δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση την τελευταία εβδομάδα.

🇸🇲 Άγιος Μαρίνος: Την ημέρα μετάδοσης του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η Senhit στο μικρό της μήνυμα επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στην Eurovision 2021, ως εκπρόσωπος του κρατιδίου.

🇦🇺 Αυστραλία1 Απριλίου επιβεβαίωσε το SBS ότι η Montaigne θα έχει μία ακόμα ευκαίρια να τραγουδήσει στην σκηνή της Eurovision. Η είδηση μάλιστα δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο.

🇦🇹 ΑυστρίαΣτις 26 Μαρτίου η ORF ανακοίνωσε ότι στην Eurovision 2021 θα εκπροσωπηθεί εκ νέου από τον 34χρονο Vincent Bueno.

🇦🇿 ΑζερμπαιτζάνΗ ίδια η Samira Efendi με ανάρτηση της στο Instagram στις 20 Μαρτίου, επιβεβαίωσε ότι αυτή θα σηκώσει την σημαία της χώρας της και στον επόμενο διαγωνισμό.

🇧🇪 ΒέλγιοΣτις 20 Μαρτίου επίσης, οι δύο δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι οι Hooverphonic επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα και στην Eurovision 2021. Στις 26 Αυγούστου το συγκρότημα αποκάλυψε ότι έχει ήδη έτοιμα πάνω από 20 τραγούδια για την Eurovision 2021.

🇧🇬 ΒουλγαρίαΜέσω του Twitter, στις 21 Μαρτίου, επιβεβαίωσε η ΒΝΤ ότι η Victoria, ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, θα εκπροσωπήσει τους γείτονες μας και στον επόμενο διαγωνισμό.

🇬🇪 ΓεωργίαΣτις 19 Μαρτίου και μέσω του Facebook, η δημόσια τηλεόραση της χώρας επιβεβαίωσε ότι ο Tornike Kipiani είναι ο εκλεκτός της και για την Eurovision 2021.

🇨🇭 Ελβετία: Ο Gjon’s Tears ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα, στις 20 Μαρτίου, ότι επιλέχθηκε ώστε να εκπροσωπήσει ξανά την χώρα του στην Eurovision 2021.

🇬🇷 Ελλάδα: Η ΕΡΤ έσπευσε ορθότατα από τις πρώτες ραδιοτηλεοράσεις, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 στις 18 Μαρτίου, να επιβεβαιώσει ότι η Stefania θα είναι η εκπρόσωπος μας και στον επόμενο διαγωνισμό!

🇪🇸 Ισπανία: Ακριβώς όπως και η ΕΡΤ, η RTVE στις 19 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι ο Blas Cantó θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα του και στην Eurovision 2021.

🇮🇱 ΙσραήλΣτις 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής με καλεσμένη την Εden Alene, η ΚΑΝ ανακοίνωσε ότι στην Eurovision 2021 θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τραγουδίστρια. Στις 19 Ιουλίου η ΚΑΝ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό με 16 υποψήφια τραγούδια για την επιλογή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Eden στον επόμενο διαγωνισμό.

🇱🇻 ΛετονίαΚατά τη διάρκεια της μετάδοσης του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η LTV επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπο της στην Eurovision 2021 την Samanta Tina.

🇲🇹 Μάλτα: Η Destiny μέσα από το προφίλ της στο Instagram, στις 16 Μαίου, επιβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision 2021.

🇲🇩 Μολδαβία: Ένας τοπικός ρ/φ σταθμός, αλλά και το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 23 Ιουνίου, αναφέρουν ότι η Natalia Gordienko θα εκπροσωπήσει εκ νέου την χώρα στον διαγωνισμό. Η Gordienko στις 15 Ιουλίου επιβεβαίωσε την είδηση, αναρτώντας στο προφίλ της στο Instagram, ότι είναι η εκπρόσωπος της Μολδαβίας στην Eurovision 2021. Περισσότερες πληροφορίες για το τραγούδι που έχει γράψει για αυτήν η Dream Team μπορείτε να βρείτε στο αποκλειστικό μας άρθρο.

🇳🇱 Ολλανδία: Η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2020 ήταν και η πρώτη που ανακοίνωσε μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στις 18 Μαρτίου, ότι εμπιστεύεται τον ίδιο καλλιτέχνη και για τον επόμενο διαγωνισμό.

🇺🇦 Ουκρανία: Την ημέρα της ακύρωσης της Eurovision 2020, στις 18 Μαρτίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ανακοίνωσε ότι το φολκλορικό συγκρότημα Go_A θα έχουν άλλη μία ευκαιρία του χρόνου.

🇵🇱 Πολωνία*: Στις 8 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της TVP για την Junior Eurovision 2020, ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης, Jacek Kurski,ανακοίνωσε την πρόθεση που υπάρχει προκειμένου η χώρα να εκπροσωπηθεί εκ νέου από την Alicja Szemplińska, Η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την δισκογραφική της εταιρεία.

🇷🇴 ΡουμανίαΣτις 25 Μαρτίου η Roxen επιβεβαίωσε μέσα από το προφίλ της στο Instagram, ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα της και στην Eurovision 2021.

🇷🇸 Σερβία*: Στις 10 Ιουνίου η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας,  Blic, ανέφερε ότι οι Hurricane θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους και στην Eurovision 2021.

🇸🇮 Σλοβενία: Σε μια ειδική εκπομπή για τον διαγωνισμό, λίγο πριν την μετάδοση του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η RTVSLO ανακοίνωσε ότι η Ana Soklič θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας και στη Eurovision 2021.

🇨🇿 ΤσεχίαΣτις 13 Μαίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ανακοίνωσε ότι ο Benny Cristo θα έχει και αυτός μία ακόμα ευκαιρία στον επόμενο διαγωνισμό.

*Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας ή τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

14 θα αναζητήσουν νέο εκπρόσωπο

Οι δημόσιες τηλεοράσεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν ότι οι εκπρόσωποί τους θα αναδειχθούν μέσα από τα φεστιβάλ τους, Sanremo και Festival da Cancao αντίστοιχα.

🇦🇱 ΑλβανίαΣτη 1 Ιουλίου η αλβανική δημόσια τηλεόραση πραγματοποίηση την πρώτη της συνεδρίαση για το επόμενο FiK. Αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του στις συνήθεις ημερομηνίες. Μέχρι στιγμής άγνωστο είναι αν θα δοθεί wildcard στην Arilena Ara, νικήτρια του προηγούμενο FiK και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2020.

🇫🇷 Γαλλία: Ο Tom Leeb σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision 2021. Η αρχηγός αποστολής, Alexandra Redde-Amiel στις 21 Ιουνίου αποκάλυψε ότι η France TV ετοιμάζει εθνικό τελικό για το 2021, με ένα καινούριο concept και όχι το Destination Eurovision. Στις 29 Ιουνίου ξεκίνησε και η υποβολή συμμετοχών.

🇩🇪 Γερμανία: Η απόφαση της EBU να μην επιτρέψει τα φετινά τραγούδια να συμμετάσχουν και του χρόνου, δυσαρέστησε τόσο τον Ben Dolic που είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2020, όσο και τον Boris Milanov που ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού. Η γερμανική δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε στις 6 Ιουλίου ότι θα επαναλάβει την φετινή εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη του καλλιτέχνη και της συμμετοχής που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2021.

🇩🇰 Δανία: Στις 4 Απριλίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε ,ότι θα διεξάγει κανονικά το DMGP και την επόμενη χρονιά για την επιλογή της συμμετοχής της. Οι Βen & Tan που ήταν οι φετινοί νικητές δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν.

🇪🇪 Εσθονία: Λίγο μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στις 18 Μαρτίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε, ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά το Eesti Laul την επόμενη χρονιά, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2021. O Uku Suviste θα διεκδικήσει και του χρόνου την εσθονική εκπροσώπηση, συμμετέχοντας απευθείας στους ημιτελικούς του Eesti Laul, πιθανότατα με ένα τραγούδι από την Dream Team.

🇮🇹 ΙταλίαΣτις 16 Ιουλίου η RAI ανακοίνωσε ότι το Sanremo 2021 θα διεξαχθεί ένα μήνα μετά το σύνηθες, δηλαδή από τις 2 έως και τις 6 Μαρτίου. Στις 12 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν και οι κανονισμοί του Sanremo 2021, σύμφωνα με τους οποίους ο νικητής του φεστιβάλ θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2021, εφόσον το επιθυμεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιλεγεί κάποιος άλλος εκ των συμμετεχόντων της μεγάλης κατηγορίας.

🇭🇷 ΚροατίαΣτις 23 Ιουνίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας HRT, ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της για την Eurovision 2021 μέσω του εθνικού τελικού Dora, αφού δεσμεύεται από το διετές συμβόλαιο με την πόλη της Οπατίας, που έχει υπογράψει. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Damir Kedžo, φετινός νικητής του Dora.

🇨🇾 Κύπρος: Στη 1 Ιουνίου το ΡΙΚ με επίσημη ανακοίνωση του, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που ήθελαν τον Sandro να μην επιλέγεται για την Eurovision 2021. Το ΡΙΚ θα επιλέξει με απευθείας ανάθεση και την επόμενη χρονιά κάποιον καλλιτέχνη γνωστό σε Ελλάδα και Κύπρο ή κάποιον καλλιτέχνη κυπριακής καταγωγής. Για τα πρώτα ονόματα που φαίνονται ως υποψήφια μπορείτε να δείτε το σχετικό μας άρθρο, που έκανε το γύρο της Ευρώπης.

🇧🇾 Λευκορωσία: Οι περισσότεροι ανέμεναν αυτή την εξέλιξη, αφού οι VAL που ήταν οι φετινοί εκπρόσωποι, μετά την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης δεν θα επιλέγονταν εύκολα από την δημόσια τηλεόραση της χώρας. Στις 25 Σεπτεμβρίου η BTRC ανακοίνωσε ότι οι VAL δεν θα εκπροσωπήσουν την Λευκορωσία στην Eurovision 2021. Δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις για τον τρόπο που θα επιλεγεί ο νέος εκπρόσωπος.

🇱🇹 Λιθουανία: Στις 31 Μαρτίου η LRT ανακοίνωσε, ότι θα πραγματοποιήσει για την Eurovision 2021 εθνικό τελικό. Οι The Roop, φετινοί εκπρόσωποι, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό, αποφεύγοντας τις δύο προηγούμενες φάσεις της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής οι The Roop που ήταν και ένα από τα φετινά φαβορί, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

🇳🇴 ΝορβηγίαΣτις 26 Μαρίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει κανονικά και την επόμενη χρονιά το MGP. Αν και προτάθηκε στην Ulrikke, φετινή νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, να συμμετάσχει με wildcard απευθείας στον τελικό, αυτή αρνήθηκε.

🇵🇹 Πορτογαλία: Στις 16 Οκτωβρίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας επιβεβαίωσε τόσο την συμμετοχή της στην Eurovision 2021, όσο και ότι ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στον διαγωνισμό θα αναδειχθεί εκ νέου από το Festival da Cancao. Ήδη ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών.

🇸🇪 Σουηδία: Στις 18 Μαρτίου, ημέρα που ακυρώθηκε η Eurovision 2020, το SVT ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά το Melodifestivalen και την επόμενη χρονιά, για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό. Άγνωστο παραμένει αν οι The Mamas δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή.

🇫🇮 ΦινλανδίαΗ YLE ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι θα πραγματοποιήσει εκ νέου το UMK για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision 2021. O Aksel Kankaanranta θα δηλώσει εκ νέου συμμετοχή, χωρίς να έχει wildcard για συμμετοχή του στον τελικό.

Τα έξι ερωτηματικά

Έξι χώρες απομένουν να μας ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για την Eurovision 2021. Σε κάποιες βέβαια από αυτές υπάρχουν ήδη κάποιες πληροφορίες για το τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν, σε κάποιες όμως υπάρχει σιγήν ιχθύος.

🇦🇲 Αρμενία: Η ARMTV ανακοινώνει πάντοτε τις προθέσεις της για την Eurovision, μετά την πραγματοποιήση της Junior Eurovision, που είναι πολύ δημοφιλής στην χώρα. Πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα επιλέξουν. Μακάρι πάντως να επιμείνουν στην Αθηνά Μανουκιάν.

🇲🇰 Βόρεια Μακεδονία: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παραφιλολογία στην γειτονική μας χώρα ότι η δημόσια τηλεόραση έχει προτείνει στην Kaliopi να επιστρέψει για την τρίτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό. Η παραμονή όμως στην εξουσία του νυν κυβερνητικού σχηματισμού, ενισχύουν τις πιθανότητα ο Vasil να επιλεγεί εκ νέου ως εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό.

🇬🇧 Ηνωμένο Βασίλειο: Το BBC δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα για τον επόμενο διαγωνισμό. Ο James Newman που είχε επιλεγεί φέτος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι θα ήθελε να το κάνει και του χρόνου. Θα του δώσει το BBC την ευκαιρία; Όπως και στην περίπτωση της Αρμενίας είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει εδώ. Ο ίδιος πάντως βρέθηκε στο studio με τους συντελεστές του One Last Breath, ετοιμάζοντας ίσως τραγούδια προκειμένου να τα προτείνει στο BBC.

🇮🇪 Ιρλανδία: Η RTE ενώ έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της για την Eurovision 2021 δεν έχει ακόμα ανοίξει τις προθέσεις της, όσο αφορά τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει. Η φετινή εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό, Lesley Roy, σε πρόσφατη συνέντευξη της, ανέφερε ότι είναι σε συζητήσεις με την RTE και εφόσον βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι θα εκπροσωπήσει αυτή, την Ιρλανδία και στην Eurovision 2021. Ήδη τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η Lesley Roy εξασφάλισε την δεύτερη ευκαιρία της στο διαγωνισμό.

🇮🇸 Ισλανδία: Προφανώς και η RUV θα ήθελε να μιμηθεί τις υπόλοιπες σκανδιναβικές δημόσιες τηλεοράσεις και να πραγματοποιήσει και την επόμενη χρονιά το Söngvakeppnin, που είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα. Το γεγονός όμως ότι ο Daði Freyr Pétursson, που ήταν ο φετινός νικητής του Söngvakeppnin ήταν και το μεγαλύτερο φαβορί για την νίκη στην Eurovision 2020 , έχει βάλει σε πολύ δεύτερες σκέψεις την RUV. Σε συνέντευξη του στις 10 Ιουλίου, ο αρχηγός αποστολής, Felix Bergsson, αποκάλυψε ότι η απόφαση της χώρας για την Eurovision 2021 θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

🇷🇺 Ρωσία: Οι Little Big αναμένουν την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι και του χρόνου το Channel 1 θα επιλέξει τον εκπρόσωπο και θα μεταδώσει τον διαγωνισμό, αφού η φετινή Eurovision ακυρώθηκε. Πολύ πιθανό σενάριο βλέπουμε εδώ οι Little Big να επιλεγούν εκ νέου.

Πόσοι τελικά από τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν φέτος θα επιστρέψουν στην Eurovision 2021;

Με βάση τα παραπάνω, ως πιθανότερο σενάριο φαίνεται περίπου 25 καλλιτέχνες ίσως και περισσότεροι, που θα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, να επιστρέφουν εκ νέου του χρόνου και οι υπόλοιπες περίπου 15 χώρες να αναδεικνύουν καινούριους.

Μετά τις ανακοινώσεις των Μαυροβουνίου, Ουγγαρία, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ότι θα απέχουν και από την Eurovision 2021, οι πιθανότητες επιστροφής κάποιων χωρών που δεν συμμετείχαν στην Eurovision 2020 σχεδόν μηδενίζονται.

Ποιους από τους καλλιτέχνες που δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι στιγμής θα θέλατε να δείτε να επιστρέφουν και του χρόνου;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *